SiD

Den som står øverst på pallen, er ikke nødvendigvis den tøffeste | Johanne Jarbeaux

 • Johanne Jarbeaux (13)

Det viktigste er mestringsfølelse, mener Johanne Jarbeaux. Foto: FLUKY FLUKY / Shutterstock / NTB scanpix / privat

Si ;D-innlegg: Hvis du er den personen som ikke får toppkarakterer eller er øverst på pallen, men jobber eller trener fordi du synes det er gøy, så må du forsette med det.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Det å drive med noe man føler seg god i, kan være krevende. Det å være skoleflink og føle at man må prestere hver dag.

Eller kanskje man driver med langrenn og alltid står øverst på pallen – og alle har en forventning om at du alltid skal stå der. Men hvis du en dag ikke er på pallen, vet du at det er mange som lurer på hvorfor.

Tøft å tørre

Det de skulle visst, er at det er ikke bare-bare å kjempe seg gjennom alle de harde øktene, og kanskje er jeg fornøyd med en 5. plass.

Å komme på 100. plass er en enda større mestring, det er de som tør å være med, selv om de kanskje kommer fem minutter bak vinneren.

Jeg vil si at det er en enda tøffere person som tør å drive med idretten fordi det er gøy, ikke for å vinne. Hvorfor skal ikke andre få muligheten til å få en så god mestringsfølelse?

Mestringsfølelse

Hvis du er den personen som ikke får toppkarakterer eller er øverst på pallen, men jobber eller trener fordi du synes det er gøy, så må du forsette med det.

Her er to eksempler på mestringsfølelse:

Kari på 13 år pleier alltid å vinne årsklassen sin på ski, hun har kommet på 2. plass én gang. I dag kom hun på 10. plass. Hun ble overrasket, men så at venninnen hennes sto på pallen og måtte bare smile.

Geir er 15 år og får ikke så gode karakterer. Han jobber mye, men synes det er vanskelig å konsentrere seg. I går fikk han en 4-er og jublet. Han tenkte at så lenge han er fornøyd, så er det greit.


Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Relevante artikler

 1. SID
  Publisert:

  Jeg orker ikke å drive med en idrett full av juks

 2. SID
  Publisert:

  Maria (15): Lærertettheten er for lav

 3. SID
  Publisert:

  Nicolai (15): Presset tar overhånd. Nok er nok!

 4. SID
  Publisert:

  Tilde (13): «Mine nyttårsforsetter skal for én gangs skyld handle om noen andre enn meg selv»

 5. SID
  Publisert:

  Jeg spiller ikke jentebasket. Jeg spiller basketball

 6. SID
  Publisert:

  Da jeg begynte å gråte på håndballbanen