SiD

På det verste er omskjæring overgrep som bør forbys

Si ;D-innlegg: Hvor har vi kommet i verden når det offentlige må tilby tjenester for å skjære av en flik på penisene til nyfødte barn?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Hele denne praksisen skurrer, men likevel er dette lovlig, skriver Si;D-kommentator Evert Whitehouse (19). På bildet ser du en rabbiner som er i ferd med å utføre en omskjæring.

I det siste har debatten rast om vi skal forby hijab i barneskolen eller ikke. Mens den debatten riktignok er viktig føler jeg at det er et annet tema tilknyttet til kulturforskjeller som er blitt oversett. Hvert år gjennomføres det ca. 2000 rituelle omskjæringer på nyfødte guttebarn i forbindelse med Islam og Jødedommen her til lands.

Hele praksisen skurrer

Omskjæringene har ingen medisinsk grunn, og et nyfødt barn har ikke mulighet til å samtykke til operasjonen. Ved nyttår ble rituell omskjæring innført som en lovbestemt rettighet, og deretter ble omskjæring en del av det offentliges tilbud. Dermed blir skattepenger og medisinske ressurser brukt på en unødvendig operasjon.

Hele denne praksisen skurrer, men likevel er dette lovlig. På det beste kan dette betegnes som en unødvendig kosmetisk prosedyre, på det verste kan det betegnes som lemlesting. Når barnet ikke har mulighet til å samtykke burde det ikke være lov å gjennomføre et unødvendig kirurgisk inngrep.

Tradisjon er ikke et godt argument

Hvor har vi kommet i verden når det offentlige må tilby tjenester for å skjær e av en flik på penisene til nyfødte barn? Det eneste argumentet for er at det er tradisjon, og tradisjon er ikke er godt argument.

Vi pleide å ha dødsstraff og kvinneundertrykkelse på grunn av tradisjon, men det har vi kvittet oss med. Det eneste omskjæring tillater er overgrep på individet via religion. Vi må forby omskjæring uten samtykke, religion skal ikke få overkjøre menneskerettighetene til individet.


Svend Ravn: Kjære norske politikere. Forhuden min er borte:

Les også

«Jeg merker tapet hver eneste dag. Dere bør bruke muligheten dere har til å stanse årtusener med urett mot små gutter.»

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

EvertWhitehouse_doc6nkri5jmym8165bqy19g.jpg

Evert Whitehouse (19)

Les mer om

  1. Religionsfrihet
  2. Religion