SiD

Jeg velger ikke klær for å tilfredsstille deg

  • Umm Thabit (17)
Mitt valg av klær er personlig. Jeg har valgt å gå med det, og jeg tar i bruk min rett til å utøve min religion slik jeg ønsker. Hvorfor irriterer det deg? Illustrasjonsfoto.

Si ;D-innlegg: Hvem tror du at du er?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg forstår. Synet av en kvinne med ansiktet dekket til og lange kjoler gjør noe med deg. Jeg forstår, men jeg vil gjerne vite hvem du tror du er som skal fortelle meg hva jeg kan og ikke kan gå med?

Du som går bort til muslimske kvinner, enten de går med hijab eller niqab, og ber dem ta av seg sine plagg. Du som ønsker å kontrollere meg og andre som går kledd som meg.

Hvorfor irriterer det deg?

Mitt valg av klær er personlig. Jeg har valgt å gå med det, og jeg tar i bruk min rett til å utøve min religion slik jeg ønsker. Hvorfor irriterer det deg? Hvorfor blir du helt rød i ansiktet når jeg svarer at jeg ikke velger hvilke klær jeg går med for å tilfredsstille deg?

Mitt valg av klær er personlig. Hvorfor irriterer det deg?

Hvis jeg inviterer til en sivilisert samtale, risikerer jeg å se ryggen til den andre. Folk elsker å fortelle meg at jeg er undertrykt, at jeg trenger å reddes, men får jeg muligheten til å forklare? Det skjer ikke. Først antar de at jeg ikke kan språket, og når jeg svarer på norsk og prøver å virke snill, så går folk sin vei.

De har tid til å følge etter muslimske kvinner på offentlige steder og trakassere dem, men de har ikke tid til å lytte når vi kommer med motsvar. Det er undertrykkende at folk nekter å lytte fordi jeg er «hjernevasket».

Du vil ikke forandre noe

Jeg går kledd slik jeg ønsker. Jeg hverken krever eller forventer forståelse, men jeg krever å bli behandlet som et likeverdig menneske – for det er jeg. Så til deg som tror at du kan bestemme hvilke klær jeg kan bruke og ikke bruke: Du er bare enda en irrelevant og irriterende mening. Det du sier vil ikke forandre noe, så kanskje det er på tide å komme seg av den høye hesten, og behandle andre rundt deg med medmenneskelighet.


Disse innleggene må du lese om du er interessert i temaet!

Les også

  1. Ville heller sitte ved siden av «Skybert» enn med en kvinne med hijab | Fride Næsheim (23)

  2. Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå | Nancy Herz

  3. Hurra for skamløse jenter som står frem! Nå tør jeg også.


Vi snakket med skamløse jenter i podkasten vår!

— Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå, skrev Nancy Herz (20) og Sofia Srour (21) på Si ;D. Sammen med Amina Bile (17) diskuterer de skam og ære i denne podaksten. Bile ble så inspirert av Srour og Herz at hun selv valgte å stå frem som skamløs.

Hør den med ett klikk her:


Podkast: Feminist i hijab

Tre unge jenter diskuterer kvinnedagen. Sofia Nesrine Srour (21) er troende muslim og feminist — i hijab. Ikke alle mener det lar seg kombinere. Dessuten utfordrer vi gjestene i ulike paroletekster og spør: Hadde du stilt deg bak denne?

Hør den med ett klikk her:

Slik blir du abonnent:

— For iTunes: Trykk her

— Android eller annen telefon? Søk på Si ;D i din podkast-app.

— Soundcloud: Trykkher

Les mer om

  1. Islam
  2. Religion
  3. Nikab