SiD

Lei av å være fattiglus!

Det er så flaut og kjipt å komme tilbake på skolen uten å ha vært på ferie, mens alle vennene mine reiser hele tiden.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

I sommer hadde vi spart 10 000 kroner for å dra på ferie, men så ble bilen ødelagt, og mamma måtte bruke 7000 på den. Ferien ble ikke som forventet, skriver Gutt (15). Stein J. Bjørge (illustrasjonsfoto)

Jeg bor sammen med mamma og er aldri sammen med min far. Han har ikke hatt lyst til å ha kontakt med meg, han må være med den nye familien sin og ta seg av søsknene mine. Han er som en fremmed, en som ikke bryr seg.

Derfor er det bare meg og mamma. Hun er verdens beste mamma. Jeg er stolt av mammaen min, hun står på og har god utdanning. Likevel har vi alltid lite penger, for det er alltid så mange regninger: husleie, billån, studielån, strøm, data, TV, mobil, forsikring og sikkert mye mer, og så skal vi jo ha bensin, mat og klær.

Aldri bursdagselskap

Vi bor i en liten leilighet, så jeg kan ikke ha bursdag hjemme. Jeg har ikke feiret bursdagen min siden jeg var ti år, for vi har kun plass til tre gjester, da er det fullt. Rommet mitt er bitte lite, så jeg kan bare ha én kompis på besøk om gangen. Alle vennene mine har store rom, mange har også loftstue, kjellerstue eller et rom over garasjen. Heldigvis har jeg venner som forstår at vi ikke har så mye penger som dem som har to foreldre som bor sammen. Men jeg synes likevel at det er dumt og trist at jeg aldri kan invitere mange venner med meg hjem. Det hender at jeg kan ha tre kompiser på besøk og vi kan se film eller game i stua. Men det er dumt at mamma må gå ut eller være på rommet sitt, det er så flaut.

Feriepengene gikk til bil

I sommer hadde vi spart 10 000 kroner for å dra på ferie, men så ble bilen ødelagt og mamma måtte bruke 7000 på den. Ferien ble ikke som forventet. Det er så flaut og kjipt å komme tilbake på skolen uten å ha vært på ferie, mens alle vennene mine reiser hele tiden.

Jeg skal begynne i tiende klasse og da vi skal på skoletur. Jeg har jobbet mye i sommer for å spare lommepenger til den turen. Turen har mamma betalt. Det har vært gøy å jobbe og tjene penger, jeg liker det og tror det er fint for meg å lære at det er viktig å jobbe.

Mamma får ikke lån

Mamma har forsøkt å kjøpe leilighet, men hun fikk ikke låne penger i banken. Hun tjener 430 000 i året og har ikke råd til en liten leilighet engang. Hun betaler også 10 000 i måneden i skatt, det synes jeg er altfor mye. Politikerne burde tenke mer på at det er dyrt å bo for dem som er alene med barn. Hadde det ikke vært nok for henne å betale 5000 i skatt hver måned?

Mamma har vært trøtt gjennom hele min barndom, jeg er så lei av å ha en trøtt mamma som aldri har penger, selv om hun jobber masse. Jeg skulle ønske at mamma fikk ny jobb med bedre lønn, en lønn som det er mulig å leve av, men mamma har valgt å jobbe med å hjelpe andre. Vi har mat og jeg får stort sett det jeg trenger, jeg er ikke fattig slik som barn i Afrika, men det er så kjipt aldri å ha råd til noe som helst, utenom det vi virkelig trenger!

Les også:

Les også

Å bli en «naver» er en lang vei vei å gå, både byråkratisk og med meg selv

Les også

La oss ta sommeren 2013 tilbake!

Gutt (15)

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Hva gjør alle barna som måtte bli hjemme i sommer?

 2. BOLIG

  Bor smart på 55 kvadrat

 3. A-MAGASINET

  Artist Philip Emilio: – Jeg var bare sint på verden, sint på alt

 4. NORGE

  – Vi hadde en jente på 13 år som kom hit med foreldrene. Hun hadde aldri feiret bursdagen sin.

 5. A-MAGASINET

  «Jeg synes det grenser litt til hysteri når man snakker om faren ved å ikke være 100 prosent avlogget.»

 6. SID

  Moren min slapp å tenke på penger da hun ble syk. Takket være skattepengene