SiD

Siv er modig. Vi trenger forbilder som inspirerer oss til å si ifra. | Martine Tennholm

 • Martine Tennholm (21)
  Martine Tennholm (21)
  Fylkesformann i Troms og Finnmark FpU

Å stå opp for seg selv kan være vanskelig, skriver Martine Tennholm (21), fylkesformann i Troms og Finnmark FpU. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det var riktig av Frp å gå ut av regjering. Vi var lei av å bli tråkket på.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Å stå opp for seg selv kan være vanskelig. Som ung kvinne i politikken, er jeg vant til å bli undervurdert og tilsidesatt. Det er en del av det å engasjere seg politisk som ungdom, dessverre.

I mine år som ungdomspolitiker har jeg lært utrolig mye. Det mest utfordrende, og definitivt det vanskeligste, må være å si fra når jeg har blitt behandlet dårlig. Å tørre å fortelle at nok er nok, at jeg ikke finner meg i slik overkjøring.

Altfor ofte latt være

Jeg har prøvd å ta kampen flere ganger, men altfor ofte har jeg latt være – i frykt for hva konsekvensen blir. For jeg har brent meg før, og det svir fortsatt.

Det er vanskelig å si om jeg har blitt tøffere med årene, eller om jeg bare er blitt blind på urettferdig behandling når det skjer.

Det er i slike stunder som dette, at jeg trenger et forbilde med de rette verdiene. Et forbilde som kan heie meg frem til å gjøre det rette valget. Noen som kan inspirere meg til å si fra.

Siv Jensen (Frp) har nå vist at du hun er et slikt forbilde. Siv Jensen tok Fremskrittspartiet inn i regjering, og nå tar hun partiet ut av regjering.

Martine Tennholm (21), fylkesformann i Troms og Finnmark FpU. Foto: Privat

Nok var nok

Frp hadde ikke lenger samme stø kurs som før. Vi var i ferd med å miste oss selv. Jeg deler hennes synspunkt fullt og helt.

Regjeringen var blitt grå og kjedelig. Vi var leie av å bli undervurdert, tilsidesatt og tråkket på. Nok var nok!

Vi skal ikke glemme styrken, og ikke minst motet, det tar for noen å si ifra. Det skal ikke prates ned, det skal ikke feies bort. Det skal heller hylles.

Jeg er stolt av å være med i et parti som turte der andre ville tiet. Det var et vanskelig valg, men det var det eneste rette å gjøre. For er det noe grunnleggende regjeringssituasjonen har lært oss, er det å stå opp for det man tror på.

Siv og Frp er modige.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

 1. Politikk
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Siv Jensen
 4. FpU

Relevante artikler

 1. SID

  Tøffe gutter gråter også

 2. SID

  Skal politikerne bestemme over min kropp?

 3. SID

  Når skal Arbeiderpartiet ta kvinner på alvor?

 4. SID

  Du kan ikke velge bort nynorsk bare fordi det er vanskelig

 5. SID

  Dette er norsk dugnadsånd på sitt beste

 6. SID

  Jeg er ikke interessert i den du later som du er. Jeg vil vite hvem du faktisk er.