SiD

Siv er modig. Vi trenger forbilder som inspirerer oss til å si ifra. | Martine Tennholm

  • Martine Tennholm (21)
    Martine Tennholm (21)
    Fylkesformann i Troms og Finnmark FpU
Å stå opp for seg selv kan være vanskelig, skriver Martine Tennholm (21), fylkesformann i Troms og Finnmark FpU.

Det var riktig av Frp å gå ut av regjering. Vi var lei av å bli tråkket på.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Å stå opp for seg selv kan være vanskelig. Som ung kvinne i politikken, er jeg vant til å bli undervurdert og tilsidesatt. Det er en del av det å engasjere seg politisk som ungdom, dessverre.

I mine år som ungdomspolitiker har jeg lært utrolig mye. Det mest utfordrende, og definitivt det vanskeligste, må være å si fra når jeg har blitt behandlet dårlig. Å tørre å fortelle at nok er nok, at jeg ikke finner meg i slik overkjøring.

Altfor ofte latt være

Jeg har prøvd å ta kampen flere ganger, men altfor ofte har jeg latt være – i frykt for hva konsekvensen blir. For jeg har brent meg før, og det svir fortsatt.

Det er vanskelig å si om jeg har blitt tøffere med årene, eller om jeg bare er blitt blind på urettferdig behandling når det skjer.

Det er i slike stunder som dette, at jeg trenger et forbilde med de rette verdiene. Et forbilde som kan heie meg frem til å gjøre det rette valget. Noen som kan inspirere meg til å si fra.

Siv Jensen (Frp) har nå vist at du hun er et slikt forbilde. Siv Jensen tok Fremskrittspartiet inn i regjering, og nå tar hun partiet ut av regjering.

Martine Tennholm (21), fylkesformann i Troms og Finnmark FpU.

Nok var nok

Frp hadde ikke lenger samme stø kurs som før. Vi var i ferd med å miste oss selv. Jeg deler hennes synspunkt fullt og helt.

Regjeringen var blitt grå og kjedelig. Vi var leie av å bli undervurdert, tilsidesatt og tråkket på. Nok var nok!

Vi skal ikke glemme styrken, og ikke minst motet, det tar for noen å si ifra. Det skal ikke prates ned, det skal ikke feies bort. Det skal heller hylles.

Jeg er stolt av å være med i et parti som turte der andre ville tiet. Det var et vanskelig valg, men det var det eneste rette å gjøre. For er det noe grunnleggende regjeringssituasjonen har lært oss, er det å stå opp for det man tror på.

Siv og Frp er modige.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Politikk
  2. Fremskrittspartiet (Frp)
  3. Siv Jensen
  4. FpU