SiD

«Aseksuell? Er du så usikker på kroppen din?»

  • Skeiv Ungdom Sør
  • Odd Thomassen
  • Malene Lillejord Fotland
Aseksualitet kommer i mange former og farger, skriver Malene og Odd fra Skeiv Ungdom Sør.

Si ;D-innlegg: En stor misforståelse om aseksuelle er at de har opplevd noe som har skremt dem bort fra sex. Det er feil.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Hva er egentlig aseksualitet? Det har gjennom de siste årene kommet en god del myter om hva det å være aseksuell betyr.

Det er blitt sagt at de av oss som er aseksuelle avskyr sex, det er blitt sagt at aseksuelle har en hormonell ubalanse og det har til og med blitt sagt at aseksuelle ikke finnes.

Dette vil vi gjerne motbevise.

Finnes ikke ett svar

Det å være aseksuell betyr ikke at man ikke følelser, og en preferanse, for andre mennesker. Det betyr at man skiller mellom seksuelle følelser og romantiske følelser.

Det finnes mange måter man kan være aseksuell på. Det finnes de av oss som ikke har følelsen av å ha lyst på sex.

Det finnes mange måter man kan være aseksuell på

Det finnes de som blir opphisset, men som ikke har noe ønske om å dele denne følelsen med andre. Det finnes også de som ikke får seksuelle tiltrekninger til en person før de deler et dypere emosjonelt bånd.

Jente (18):

Les også

«Sex er ikke tabu, det er privat. Det er to forskjellige ting.»

Aseksualitet kommer i mange former og farger, det finnes nemlig ikke ett svar. Hver enkelt har sin egen historie og en egen plass i spekteret.

Det å være aseksuell har bare ett krav: man får ikke en seksuell tiltrekning til andre mennesker. Det er det eneste kravet!

En stor misforståelse om aseksuelle er at de har opplevd noe som har skremt dem bort fra sex. Det er feil, bare fordi man ikke ønsker å gjøre noe betyr det ikke at man har dårlige erfaringer.

Negative kommentarer

Det skal også sies at det er aseksuelle blant oss som har seksuell omgang. Det er ikke fordi de har et behov for det selv, men fordi de liker å tilfredsstille partneren sin. Personen er fortsatt like aseksuell.

Det å være aseksuell er ikke en negativ ting, men man kan ofte møte mye motgang og negative kommentarer fra samfunnet.

Kommentarer som «men du er så pen?», «du har bare ikke funnet den rette» og «er du usikker på kroppen din?». Det «må» alltid være en årsak til hvorfor man er aseksuell. De av oss som er aseksuelle har ingen antydninger til sykdom, forstyrrelser eller uregelmessigheter.

Vi vil derfor oppfordre alle som leser dette til å tenke på hvor lite viktig det er å forstå hvorfor noen ikke har sex. Man trenger ikke ha en grunn.

Les også

  1. 70 millioner mennesker er aseksuelle

  2. Seksualitet er mer enn mensen og pubertet. Styrk seksualundervisningen!

  3. Vi må øke forståelsen for transkjønnede