SiD

Hei Sylvi, vi må snakke! | Kristian Sveistrup

  • Kristian Sveistrup (20)
Hvis vi slutter å se på flyktninger som et problem og en utfordring for vårt samfunn, og heller ser på dem som en berikelse, kommer vi langt, skriver Kristian Sveistrup (20) i innlegget til Listhaug.

Si; D-innlegg: Jeg klarer ikke å forstå at vi som lever i et land med overflod av ressurser, ikke evner å åpne døren når våre medmennesker banker på døren.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Mottaksplasser står tomme og vurderes å bli lagt ned. Imens gjør du ditt for at færrest på flukt skal komme hit. Dette er ikke i tråd med det folket har vist i god dugnadsånd, nemlig at vi ønsker å ta imot mennesker på flukt.

Mottaksplasser er blitt organisert rundt omkring i landet, og at disse så skal stå tomme er for meg et mysterium. Ikke snakk om at Norge som har kapasitet ikke skal ta sitt ansvar. Det er ikke greit at vi som lever i fred og trygghet ikke kan dele fred og trygghet med andre.

Kristian Sveistrup (20).

Folk har ikke fått det bedre

At det ikke kommer mennesker hit, betyr ikke at folk på flukt har fått det noe bedre. Syrere, afghanere og afrikanere søker seg vekk fra uro, forfølgelse og elendighet. Det har ikke vært så mange flyktninger som det er nå siden andre verdenskrig. I 2015 var 65,3 millioner mennesker på flukt, og at vi som lever i et land med overflod av ressurser ikke evner å åpne døren når våre medmennesker banker på døren, klarer jeg ikke å forstå.

Ønsker fredelige liv

Enten du kaller de flyktninger eller asylsøkere, er de mennesker som ønsker seg et fredelig liv. Hvis vi slutter å se på flyktninger som et problem og en utfordring for vårt samfunn, og heller ser på dem som en berikelse, kommer vi langt.

Jobben din som integreringsminister vil også bli lettere. La oss bruke de ressursene som finnes rundt om i landet, og la flere ta del i det norske samfunnet.

Holdningene vi møter mennesker som kommer til landet vårt med har noe å si.


Sylvi Listahug sin retorikk og hennes handlinger engasjerer flere:

Les også

  1. Retorikken til Listhaug fremmedgjør min avholdsfar, mine venner og de få som bruker et heldekkede plagg, skriver Robert Bjørn (16).

  2. Helge Simonnes: En del kristne troende kjøper retorikken til Listhaug og Storhaug. Men fremfor å rakke ned på islam, må kristne ta et eget oppgjør.


Hør Aftenpodden Si; D: Hvorfor hater folk i kommentarfeltet?

Vi spør vår faste psykolog Jørgen Flor om de psykologiske grunnene som ligger bak.

Si ;D-skribent Julie Moholt (21) mener de voksne er verst på å hetse i kommentarfeltene, mens sosiale medier-ansvarlig i Aftenposten, Kristin Grøntoft, gjester oss for å fortelle hvordan Aftenposten jobber når vi modererer kommentarfelt.

Hør med et klikk her:

Les mer om

  1. Sylvi Listhaug
  2. Innvandring
  3. Flyktningpolitikk