SiD

Slå ned bokseloven!

Bokseren Cecilia Brækhus fikk prisen "Årets navn" på idrettsgallaen i Hamar. Norges befolkning er blitt interessert i boksing, og vi vil se Cecilia på hjemmebane!

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Norges befolkning vil se Cecilia Brækhus på hjemmebane, skriver Astrid Mortvedt (17).

Cecilia Brækhus er den beste norske bokseren gjennom tidene. Jeg har ikke glemt Ole Klemetsen og Magne Havnå, men Cecilia utklasser dem. Hun har vunnet alle de 21 kampene sine som proffbokser! At hun er proff, betyr at hun tjener penger på det. Siden proffboksing er ulovlig i Norge, må hun bokse i andre land, hun får færre norske tilskuere og må ha utenlandske trenere. Det er teit at Norge skal tviholde på forbudet mot proffboksing, som de har hatt siden 1981. Det er veldig få land som har den samme loven, og Norge henger etter.

Flere farlige idretter

Grunnen til at sporten er ulovlig i Norge, er blant annet at de ikke bruker hjelm i proffboksing, og at dette kan føre til alvorlige hodeskader. Hvis man skal se på potensielt farlige idretter, er det flere idretter som ikke burde vært lov! Bare tenk på hvor farlig det er med slalåm eller hopp! Aksel Lund Svindal sklir nedover alpene i godt over 100 km/t, og Anders Jacobsen har 90 km/t når han treffer hoppkanten. Motorsport kan også være farlig. Lista over potensielt farlige idretter kan bli veldig lang.

Les også

- Jeg hylte av glede, så ble jeg svimmel og måtte legge meg ned

Cecilia på hjemmebane

Om eventuelle skader skjer i utlandet eller i Norge, har vel ikke så mye å si? For når det er ulovlig i Norge, vil bare Cecilia og andre proffboksere bokse i utlandet, kanskje med dårligere sikkerhet og oppfølging enn hun ville fått i Norge. Det er også verdt å nevne at selv om proffboksing foregår uten hjelm, vil jo de aller fleste som bokser bruke hjelm. For å bli proffbokser må du blant annet ha kontrakt, og du må ha holdt på i mange år. Det er altså kun snakk om de aller beste som ikke bruker hjelm i kampene. At Cecilia Brækhus fikk prisen «Årets navn» viser at Norges befolkning er klar for å gjøre proffboksing lovlig. Norges befolkning er blitt interessert i boksing og vi vil se Cecilia på hjemmebane!

Astrid Mortvedt (17)