Musikk og kunst og håndverk er bortkastet tid for elevene | Noor Skarshaug

Kunst og håndverk er det eneste faget der du kaster bort 90 minutter hver annen uke for å lage en eske og andre rekvisitter, som ofte havner på samme sted: Søppelbøtten, skriver Noor Skarshaug (15).

Si ;D-innlegg: Elevene i grunnskolen i dag trenger flere norsktimer, og det må gå på bekostning av andre fag.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Fra vi er små blir vi fortalt at vi kan bli akkurat det vi vil. Foreldre og lærere forteller oss som barn at det eneste vi trenger å gjøre, er å sette oss et mål og jobbe målrettet hele livet. Skal vi klare dette, trenger vi et bedre utdanningssystem som gagner alle. Vi må ha et utdanningssystem der alle individer har muligheter, og der vi hjelper dem som sliter aller mest.

For at vi skal få til dette, må lærere og skolesystemet hjelpe elevene med å få et godt grunnlag videre i livet. Elevene i grunnskolen i dag trenger flere norsktimer, og det må gå på bekostning av andre fag.

Lite konstruktiv bruk av ressurser

Jeg har en venn som snart stryker i norsk, og det er ikke vedkommende alene om. Årsaken er at dagens skole baserer seg for mye på fag som ikke gir oss en bredere kompetanse. Nasjonale prøver viser at én av fem elever går ut av grunnskolen uten å kunne lese og skrive. Det er ikke godt nok. Én av fem elever er én elev for mye. Til tross for disse resultatene mener politikere fortsatt at fagene kunst og håndverk og musikk er viktige. Men er de så viktige når de går på bekostning av elevene som sliter?

Musikk og kunst og håndverk er fag som på mange måter ikke er nødvendig i ungdomsskolen

Tatt i betraktning at norsk er et basisfag, skulle man tro det var et fag elever stiller sterkt i. Men alle nordmenn er ikke en gang i stand til å lese avisen som ligger på frokostbordet. Til tross for dette problemet blir det likevel kastet bort altfor mange timer på musikk og kunst og håndverk i løpet av ungdomsskolen. Dette er å bruke ressursene på en svært lite konstruktiv måte.

Bortkastet tid

Musikk og kunst og håndverk er fag folk flest mener er viktig, da det angår kultur og tradisjoner. Faktumet er imidlertid at en del av mine musikktimer går til å se på YouTube i en times tid, og det forundrer meg ikke hvis andre skoler også har det sånn.

Kunst og håndverk er det eneste faget der du kaster bort 90 minutter hver andre uke for å lage en eske og andre rekvisitter, som ofte havner på samme sted: Søppelbøtten.

Musikk og kunst og håndverk er fag som på mange måter ikke er nødvendig i ungdomsskolen, og de er bortkastet tid for elevene. Det mest hensiktsmessige vil være å bytte ut disse timene med norsk og andre basisfag som dagens ungdom sliter med.


Les flere innlegg om skole her:

Les også

Bedre skole gir mindre sosiale forskjeller, skriver Mathilde Fasting, Civita.

Les også

Gi oss én time undervisning om psykisk helse i måneden, skriver Hartvig Kristiansen (21).

Les også

Linde G. Tvedt (21): Lær oss privatøkonomi på skolen. La oss slippe å havne på Luksusfellen.


Hør Aftenpodden Si ;D: Fraværsgrensen: Kunnskapsministeren blir grillet - episode 32

Vi inviterte ungdom til å stille sine spørsmål til Torbjørn Røe Isaksen (H). Her er det han svarte:

Hør med et klikk her: