10.000 flyktninger er i Moria-leiren. Norge bør huse alle. | Rameen N. Sheikh

  • Rameen N. Sheikh (21)
Det er iskaldt, og det er mangel på mat, medisiner og andre nødvendigheter i Moria-leiren. Det er rart at Rødt bare foreslår å ta imot 50 familier, skriver Rameen N. Sheikh (21), nestleder i Rød Ungdom.

Internrevisjonen ung: Jeg er lei av at det nesten bare er Frp som snakker om innvandring.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Den siste tiden har mediebildet vært preget av hva som skjer på innsiden av den greske flyktningleiren Moria på Lesbos.

Flere leger, hjelpearbeidere og annet helsepersonell har varslet om umenneskelige forhold tidligere, men denne gangen forteller blant annet legen Hanne Heszlein-Lossius om forhold hun ikke har sett tidligere.

Rameen N. Sheikh (21), nestleder og internasjonalt ansvarlig i Rød Ungdom

Det er iskaldt, og det er mangel på mat, medisiner og andre nødvendigheter.

Norge kan huse alle, og Rødt bør våge å si det høyt

Europa er omringet av en usynlig mur, blant annet gjennom Tyrkia-avtalen. Avtalen innebærer at flyktninger som ankommer Hellas, skal sendes tilbake til Tyrkia, mot at vi tar imot kvoteflyktninger fra flyktningleirer i Tyrkia.

Kvoteflyktninger må vi uansett ta imot, men vi har et større ansvar enn som så. Derfor er det rart at Rødt bare foreslår å ta imot 50 familier fra Moria-leiren. Moria-leiren har kapasitet til å huse 3000 flyktninger, men ifølge FNs høykommissær for flyktninger er det rundt 10.000 flyktninger på øya.

Jeg mener at Norge kan huse alle, og her syns jeg Rødt bør mene det og våge å si det høyt.

Venstresiden må ha bein i nesa

Sist jeg skrev i Internrevisjonen ung, skrev jeg om venstresidens berøringsangst for å debattere FNs migrasjonsplattform. Igjen mener jeg at venstresiden ikke tør å snakke høyt om det viktigste blant våre verdier, nemlig internasjonal solidaritet.

FNs høykommissær for flyktninger ber Norge ta imot 5000 kvoteflyktninger, og vi kan ta imot enda flere enn bare kvoteflyktninger også. Dette vet jeg at mange i både Rødt og SV mener, men det er manglende vilje for å fronte disse sakene mer.

Jeg er lei av at det nesten bare er Frp som snakker om innvandring i Norge.

Moria-leiren på Lesbos

Venstresiden må ta et ordentlig tak for å sette egne premisser for debatten, for det er ingen hemmelighet at Norge har vært en ivrig bidragsyter til konflikter som fører til at folk får ulevelige forhold i egne land og må flykte, blant annet gjennom vår krigføring i Libya og Afghanistan.

Derfor må vi også ta vår del av ansvaret for de menneskene som flykter, og det må venstresiden ha bein i nesa for å snakke høyt om!

Les også

Regjeringen vil bosette flyktninger på vestkanten, ikke i Groruddalen


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.