Vi trenger mer programmering i skolen

  • Hubert Hilla (17)
Hubert Hilla (16) har en oppfordring til norske skoler: Tilby valgfrie kurs i viktige programmeringsspråk!

Vi møter digital teknologi overalt. Nå er det på tide at skolene følger etter.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Skolene må begynne å innse at vi lever i en veldig globalisert og digital verden. Hver eneste dag er vi omringet av informasjonsteknologi.

Vi møter den over alt: hjemme, på skolen, arbeidsplassen, butikken og så videre. Nesten all informasjon som kan lagres, er i dag lagret digitalt. Likevel er det vanskelig for en norsk elev å få grunnleggende IKT-opplæring.

Koster mye penger

De av oss som er interesserte i programvare, må enten ty til dyre kurs på nettet eller kunne engelsk veldig godt for å se på engelske Youtubere. Dette er slitsomt. Jeg er lei av å gjøre alt dette ekstraarbeidet hver gang jeg skal lære å programmere.

Hubert Hilla (16).

Terskelen for å begynne å lære seg programmering for nordmenn er veldig høy i dag. Vi har få gode norske instruktører og norsk læremateriell, og nesten alle av dem krever vanvittige store pengesummer. Det kan koste godt over 10.000 kroner for bare tre timer!

Mer IKT i skolen

Av og til hender det at skolene tilbyr opplæring i programmering, men dette er vanligvis veldig tynt.

Skolene bør heller sette i gang en læreplan som kan tilby valgfrie kurs i viktige programmeringsspråk som enten Java, C/C++, eller Python. Jeg er sikker på at langt flere elever hadde interessert seg for programmering, om bare noen kunne lært dem det ordentlig.

Derfor spør jeg vennlig alle skoleansatte: Ta og start et kurs i programmering, og forbered elvene for den store verden de skal ut til!


Sjekk ut hvordan du kan vinne 5000 kroner:

Les også

Konkurranse: Hva har gått bra i 2020?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.