SiD

Jeg ble distrahert og stresset av lekser. Heldagsskolen var noe for meg! | Sven-Eric Bødtker

 • Sven-Eric Bødtker (13)
  Elev ved Norges Realfagsgymnas Ungdomsskole (NRG-U)
Lekser som kunne tatt 20 minutter, tok nesten en time fordi jeg ble distrahert av ting som skjedde rundt meg, skriver Sven-Eric Bødtker (13).

Si ;D-innlegg: Hjemme bør det være fri, og på skolen bør det være arbeid. Alle bør ha mulighet til å velge heldagsskole.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg går på en heldagsskole i Bærum som heter Norges Realfagsgymnas Ungdomsskole (NRG-U). Jeg synes skolehverdagen har forandret seg mye i positiv retning etter at jeg startet her.

Jeg er en person som alltid liker å ha kontroll på ting, og jeg kan noen ganger bli litt usikker og stresset hvis jeg føler jeg ikke har styr på noe.

Jeg har gjennom alle skoleårene gått på mange aktiviteter etter skolen, og lekser kunne gjerne bli litt stressende hvis jeg ikke rakk å gjøre dem før trening.

Jeg kom gjerne sent hjem, og lekser måtte gjøres sent på kvelden. Hverdagen ble rett og slett stressende for meg.

Får alltid hjelp

På denne skolen gjøres alt arbeidet i løpet av skoledagen, som varer fra klokken 8.30 til 16 mandag til torsdag og 8.30 til 15 fredag.

Det vil si at vi ikke har noen som helst form for hjemmelekser etter skolen. Det fine er at vi kan få hjelp med hva som helst hele tiden fordi vi alltid har lærere rundt oss.

På barneskolen gikk jeg på en helt vanlig barneskole. Hvis jeg trengte hjelp med noe av hjemmearbeidet, fikk jeg noen ganger hjelp av foreldrene mine, men jeg som ikke har så unge foreldre, slet noen ganger med å få hjelp fra noen.

Foreldrene mine var enten ukjent med for eksempel regnemåtene i matematikken, for det var nytt siden deres barndom, eller så var det rett og slett lenge siden de hadde hatt noen av fagene. Det er blant annet her jeg merker at heldagsskolen er noe for meg.

Fra én time til 20 minutter

Det jeg tenker er det mest positive med denne skolen, er at vi får gjort alt arbeidet på skolen slik at når man kommer hjem, er det fri, og på skolen er det arbeid.

Jeg tenker at hjemmet ikke skal blandes med det man gjør på skolen og omvendt.

Hvis jeg tenker tilbake på hvordan det var på barneskolen, husker jeg fort alle de gangene jeg fikk en lekse som egentlig kunne tatt 20 minutter, men som tok nesten en time fordi jeg ble distrahert av ting som skjedde rundt meg mens jeg jobbet.

Nå som jeg går på en heldagsskole, slipper jeg jo dette problemet.

Les også

Sene skoledager er en utrolig dårlig idé, skriver Terje Hetland i Unge Høyre

Lærerne kjenner oss

Nå som skoledagen er blitt lenger, er det virkelig viktig at man trives på skolen. Det er viktig med hjelpsomme lærere og elever rundt, for dette går jo faktisk utover livet ditt.

Kan det hende at det med heldagsskole og det å få et godt skolemiljø gjør at man får bedre lærere som kjenner ungdommene bedre? Lærerne på skolen tilbringer jo mesteparten av hverdagen med elevene, mer enn skoler som har lekser og korte skoledager.

Dette burde alle elever ha mulighet til!


Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Flere unge meninger om skolen? Les disse:

 1. Les også

  Sene skoledager er en utrolig dårlig idé, skriver Terje Hetland i Unge Høyre

 2. Les også

  «Hvilken linje går du på?» Det er alltid litt skummelt å svare, skriver yrkesfagelev Kim Holmboe

 3. Les også

  Jeg følte at jeg nærmest sviktet venner og lærere da jeg valgte restaurant- og matfag, skriver Sven Emil Janson

 4. Les også

  Vi bør innføre motivasjonsbrev som del av opptaksprosessen! skriver Nicolas Wong i Unge Høyre

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Væromslag skaper trøbbel i Oslo: Branner, vann i veien og trær som velter

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5