Det var flaut å se David Toska på TV 2

  • Emil Hvesser Brein
    Emil Hvesser Brein
Fra venstre: Ludvig Hammer, Fin Gnatt, Heidi Røneid, David Toska.

Det virket som at TV 2 brydde seg mer om Toskas fortid som straffedømt enn sjakkunnskapene hans.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

På mandag var hovedmannen bak Nokas-ranet, David Toska, gjest i sjakkstudio hos TV 2. Dette reagerte jeg kraftig på.

Av alle interessante personer som brenner for sjakk eller kan bidra til en god dialog i studio, valgte TV 2 å invitere en tidligere straffedømt som gjest. Det må jeg si overrasker meg på mange måter.

Emil Hvesser Brein (14) er skuffet over TV 2.

Å invitere og løfte en som sto bak en så stor kriminell handling, er en stor feil i seg selv. Men den største feilen av TV 2 synes jeg likevel er deres begrunnelse for at Toska ble gjest i sjakksendingen.

Fortelle en historie

Etter flere klager på Toskas gjesteopptreden, svarte TV 2 at de mener han har en historie å fortelle. Vel, da bør han ikke fortelle den i en sending som først og fremst handler om sjakk. Han kan formidle den historien et annet sted.

De forsvarte seg også ved å si at Toska var sjakkspiller som ung. Det så ikke sånn ut i selve sendingen.

Det virket som at TV 2 brydde seg mer om hans fortid som straffedømt enn sjakkunnskapene hans. Fin Gnatt, som er sportsanker på TV 2, stilte flere spørsmål som ikke engang var knyttet til sjakk.

Unge sjakktalenter

Det så til og med ut som om Toska selv ikke hadde forventet så mange spørsmål knyttet til sin egen soning og straff. Det var flaut å se på. Disse spørsmålene skulle aldri blitt stilt i en sjakksending på lineær TV.

Det har kommet mange reaksjoner, og sponsorer har trukket seg. Derfor bør TV 2 skjønne at de har gått for langt. Samtaler om Nokas-ranet har jo ingenting med sjakk å gjøre.

Det er skuffende at TV 2 ikke heller utnytter muligheten til å invitere unge sjakktalenter i stedet. De bør få muligheten til å løftes i media i stedet.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!