SiD

Jeg er fortsatt den samme

Personer med diagnosen er like forskjellige som personer uten, vi har bare felles trekk, skriver Bendik Hallstensen (15).

Jeg er ikke Asperger, jeg er Bendik.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Bendik Hallstensen (15)

I starten av niende klasse åpnet jeg meg for læreren min, og jeg fortalte min til da svært innesluttede historie. Jeg fortalte hvordan jeg gjennom hele livet hadde slitt med en hard skolegang, og hvordan det sakte, men sikkert har tatt psykisk knekken på meg. Jeg fortalte at hadde det ikke vært for at jeg i løpet av de siste ni månedene hadde slitt hardt for å føle meg tilpass og deltatt på samlinger med personer med felles interesser, så ville jeg ha gitt etter og brutt helt sammen.

Tester og samtaler

På grunn av dette henviste skolen meg videre til psykolog. I løpet av det siste året har jeg vært i jevnlige samtaler med psykolog. Jeg har tatt en del tester, og på grunnlag av disse testene og samtaler med meg har psykologen kommet frem til en psykisk diagnose.

Jeg har alltid følt meg litt annerledes, og hatt usosiale interesser som lesing, skriving eller fotografering. Dette skyldes at jeg er blitt mobbet gjennom skolegangen. Dette endte med at jeg gradvis stengte meg selv mer inne, og til slutt utviklet sosial angst. Lite ryster meg mer enn hvor kalde og kyniske mennesker kan være mot hverandre. Blant andre mennesker har jeg alltid følt meg usikker, og følt at jeg ikke har klart å lese deres kroppsspråk, ironi og ansiktsuttrykk slik jeg normalt burde.

Slo luften ut av meg

Da psykologen fortalte meg om diagnosen, kom det som en overraskelse. Det var som om noen hadde tatt en stor hammer og slått all luften ut av meg. Den følelsen jeg tidligere hadde hatt av ikke å føle meg menneskelig, var igjen tilbake. Lenge tenkte jeg over dette. Jeg er den samme personen som jeg var før psykologen gjorde standpunktet. Tilfellet er blitt gitt et navn. Personer med diagnosen er like forskjellige som personer uten, vi har bare felles trekk.

Jeg er ikke Asperger, jeg er Bendik.

Bendik Hallstensen skrev opprinnelig dette innlegget på sin egen blogg: bendikhallstensen.com. Vi har vært så heldige å få sette ham opp på blogglisten vår.

Bendik Hallstensen (15)