SiD

70 millioner mennesker er aseksuelle

Omtrent 1 prosent av menneskene i verden er aseksuelle, skriver Ace of Hearts (18).

Jeg er en av dem.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg har ikke kommet ut av skapet ennå, men jeg er aseksuell. Det er skummelt og vanskelig, kanskje mer for meg enn for mange andre. Det er ikke det at jeg tror bifile og homofile har det lett, snarere tvert imot, men folk vet i alle fall om dem. De vet sjelden om aseksualitet.

Tiltrekkes ikke av noen

Kort fortalt blir jeg ikke seksuelt tiltrukket av noen. Så enkelt og så vanskelig er det. Det ligger ingen traumer eller overgrep bak det. Jeg sier det ikke for å få oppmerksomhet, og jeg er mer enn gammel nok til å vite det. Romantisk tiltrekning er derimot noe annet. I mitt tilfelle er min romantiske orientering i alle fall homofil, antagelig bifil. Enhver seksuell orientering kan være en romantisk orientering, men seksuell og romantisk legning er ikke alltid den samme.

70 millioner mennesker

Omtrent 1 prosent av alle mennesker i verden er aseksuelle. 1 prosent, det er ikke mye. Men med syv milliarder folk på jorden, tilsvarer det omtrent 70 millioner. Det vil si at i Norge finnes det omtrent 50.000 aseksuelle mennesker, antageligvis flere.

Siden aseksualitet er så lite kjent, anslår eksperter at mørketallene derimot er noe høyere. En del aseksuelle vet nemlig ikke engang om definisjonen.

Trakasseres

Så er det trakasseringen, da. De fleste aseksuelle vil ikke ha sex. Det er enten fordi de ikke får noe ut av det, fordi de blir frastøtt av tanken eller fordi de rett og slett bare ikke vil. Noen har sex og det er greit. Noen har ikke, og det er også greit. Men likevel får vi konstant høre at vi bare «ikke har møtt den rette ennå», at «vi vil endre mening når vi blir eldre», «kommer sent i det» eller lignende.

I Norge finnes det omtrent 50.000 aseksuelle mennesker, antageligvis flere.

Den første blir gjerne etterfulgt av et tilbud om å «vise oss hvordan det skal være». De to neste kommer ofte av kanskje velmenende, men trangsynte voksne eller venner. Dette er feil og fornærmende, og i det første tilfellet sterkt trakasserende. Først og fremst fordi folk ikke vet, eller nekter å tro at aseksualitet finnes, fordi de aldri har hørt om det.

Seksualitetens mange farger

Seksualitetsundervisningen i Norge bør utvides. Det er ikke bare svart, hvitt, og én grånyanse: Seksualitet er et helt regnbuespektrum! I et så moderne land som Norge, og i den tiden vi lever i, bør vi vite om det aller, aller meste. Og ungdommer bør informeres om like mye.

Mange aseksuelle føler seg ødelagte før de finner ut om definisjonen aseksualitet. Det er ikke noe noen bør oppleve, og i dagens samfunn er det strengt tatt unødvendig.

Ace Of Hearts (18)