SiD

Vi kan ikke godta en slik behandling av funksjonshemmede

  • Trondheim Høyres Ordførerkandidat
  • Yngve Brox
Yngve Brox, Høyres ordførerkandidat i Trondheim, krever at funksjonshemmede Marianne Knudsen (16) får den behandlingen hun fortjener.

Yngve Brox, Trondheim Høyres ordførerkandidat, skriver til Marianne Knudsen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Marianne Knudsen fortalte 28. mai i et innlegg at hun blir plassert i avlastningshjem sammen med andre unge som har helt andre utfordringer enn henne selv.

Det gjør at oppholdene blir utrivelige, for hun har ingen å snakke med om helt vanlige ting. En ansatt i kommunen sa hun bare skulle ta kontakt med ham, så skal saken ordne seg.

Dessverre er Mariannes historie den siste i en rekke som viser at funksjonshemmede ikke blir prioritert i Trondheim kommune.

I fjor ble det kjent at en funksjonshemmet kvinne hadde fått et så dårlig tilbud av kommunen at helsen hennes ble forverret. Funksjonshemmede er ikke de som protesterer mest, men er ofte dem som trenger mest og best hjelp av kommunen sin.

Derfor må vi politikere passe på at tilbudet vi gir dem er godt nok.

Jeg sitter i formannskapet i Trondheim, og tar nå denne saken opp med ordføreren i vårt neste møte. Vi kan ikke godta hverken plasseringen av Marianne i en bolig som ikke passer for henne, eller at folk i kommunen lover å fikse saken bare hun ringer rett person.

Våre funksjonshemmede skal være trygge på at de får den hjelpen de trenger, uten å måtte skrive innlegg i Aftenposten, eller å snakke med en av sjefene i kommunen.

I høst er det valg. Denne saken er en av mange som viser at det trengs et skifte i Trondheims ledelse.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Les også

  1. Velkommen til antifeministenes helvete

  2. Bønn fra en flyplassansatt

  3. Idretts-Norge mister talenter altfor tidlig