SiD

Det er ikke modigere å komme ut av skapet når du er ung | Nadia Synnøve Bø (18)

  • Nadia Synnøve Bø (18)
Illustrasjonsfoto.

Si ;D-innlegg: Mange vet ikke at veien mot å innse at man er homofil, er lang og hard.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

En klassiker jeg ofte hører når folk snakker om unge homofile er: «Ååå, så modig han/hun var som kom ut i så ung alder».

Det første jeg alltid tenker er at ja, denne personen er utrolig modig for å komme ut som homofil, og at denne personen er utrolig heldig som har oppdaget det så tidlig.

Jeg innså nylig at jeg selv er homofil, men det har ikke vært lett.

Er ikke lett

Mange vet ikke at veien mot å innse at man er homofil, er lang og hard. Altfor mange ganger har jeg lurt på om det er noe galt med meg fordi jeg likte hun ene jenta i klassen, eller syns jenta på trikken så utrolig bra ut.

Jeg har ofte lurt på hvorfor jeg hatet det hver gang noen skrev om homofili på nettet, eller hvorfor jeg er blitt forferdelig fornærmet når jeg har sett halvnakne mennesker i Pride-toget.

Veien er ikke og har ikke vært lett. Det er nettopp derfor jeg blir litt småirritert hver gang jeg hører noen si at noen er modig for å komme ut i ung alder.

Det man må huske på er at ingen våkner opp en dag og plutselig finner ut at man er homofil. Det er heller ikke noe man vet fra starten.

Gjør deg ikke mer modig

Saken er den at noen finner det ut før andre. Det gjør deg ikke noe mer modig å finne det ut før – det sparer deg bare for et par år med forvirring.

Det som gjør deg modig er at du tør å stå frem som den du er, når du finner det ut.

Det som gjør deg modig er at du tør å stå frem som den du er, når du finner det ut

Det mange ikke innser er at i motsetning til det å være heterofil, så er homofili noe man ikke alltid vet om seg selv. Noen finner det ut når de er 15, mens andre finner det ut når de er 60.

Det er bedre at man bare roser at personen turte å komme ut da han/hun var sikker. Alder har ingenting med saken å gjøre, og det er viktig at alle homofile kan komme ut når de selv er klare for det.


Etter terroren i Orlando fikk vi inn mange innlegg om seksualitet. Du kan lese noen av reaksjonene her:


Seksualitet — vi orienterer oss i jungelen!

Hva betyr det egentlig at det står + bak LHBT? Og visste du at det finnes over 80 kategorier du kan plassere seksualiteten din i? Demiseksuelle Mia Kristine Martinussen (17), lege Mina Adampour og Eirik Rise, leder i Skeiv Ungdom, diskuterer.

Hør den med ett klikk her:

Slik blir du abonnent:

— For iTunes: Trykk her

— Android eller annen telefon? Søk på Si ;D i din podkast-app.

— Soundcloud: Trykkher

Les mer om

  1. Pride
  2. Seksualitet
  3. LHBT