SiD

Vestkanten i Oslo er et spesielt samfunn

  • Camilla
    12 år
De må både være pene, slanke, frekke og ha masse merkeklær, skriver Camilla (12).

En ting som vestkantjenter liker å gjøre, er å baksnakke, slenge med leppa og blikke.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg bor på vestkanten i Oslo. Vi lever i et veldig spesielt samfunn. De typiske vestkantjentene har kropp som en Barbie og tonnevis med merkeklær. De går i den såkalte «vestkantuniformen». Hvis man ikke har disse klærne, blir man sett på som DEN nerden.

Jentenes prat går i: Hvilket rykte den andre populære jenta på den andre skolen har. Hva den ene jenta kalte den andre. Eller at den nye jenta er en «bitch». Ikke minst om det har vært noe krangling eller om noen er blitt sammen eller slått opp. Dette er kort fortalt «snakkisen» blant vestkantjenter.

Såre andre

En annen ting som vestkantjenter liker å gjøre, er å baksnakke, slenge med leppa og blikke. Jenter er eksperter på det, og noen jenter liker å se reaksjonen hos dem som blir såret.

Mange ganger stiller jeg meg disse spørsmålene: Er det dette vestkantjenter interesserer seg for? Tror de at de kommer noe vei med det? Hvordan kan man bli populær av å såre andre?

I tillegg må det også være ekstremt slitsomt å være såkalt «kul». De må både være pene, slanke, frekke og ha masse merkeklær!

Blir påvirket selv

Men selv om jeg skriver denne teksten, så blir jeg selv påvirket av det sossete samfunnet jeg lever i. Selvfølgelig vil jeg også ha merkeklær og fine vesker!

Men jeg skriver denne teksten fordi jeg mener at det er viktig å sette ord på hvordan det er å leve i et så spesielt og sossete samfunn som vi på vestkanten gjør.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les mer om

  1. Vestkanten
  2. Oslo