Finn turområder med mindre folk! | Johanne Marie Haanes

  • Johanne Marie Haanes (17)
På de populære stiene brytes en-meters-regelen like ofte som et nytt skritt blir tatt, skriver Johanne Marie Haanes (17). Bildet viser parkeringsplassen på Skar i Maridalen lørdag ettermiddag.

På de populære stiene brytes en-meters-regelen like ofte som et nytt skritt blir tatt.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Vårsolen skinner i Oslo, og hyttefolket er forhåpentligvis hjemme. Mens Karl Johan er nærmest folketom, strømmer mange til de mer populære turområdene for å nyte det nydelige været.

Rundt Sognsvann på lørdag var det tett i tett med biler, og det var som en parade rundt vannet. I Maridalen var den lille fylkesveien nærmest blitt en motorvei, og også der sto bilene tett.

Hovedstiene ble rent ned av folk som ville tenne bål eller gå en tur, noe som kunne kompensere for at Birken ikke ble noe av.

Sentrum for smitte

Marka kan bli den nye, store smittekilden. For på de populære stiene brytes en-meters-regelen like ofte som et nytt skritt blir tatt. Samtidig som nesten hvert eneste avisoppslag og nyhetssending handler om covid-19, kan det virke som at store deler av Oslos befolkning
ikke har fått det med seg.

For all del: Gå på tur! Det er ikke rart at man ønsker å komme seg ut når hele hverdagen er blitt flyttet hjem, og det kan føles som om man går oppå hverandre til enhver tid. Men det finnes så mange fine
steder å gå på tur i Oslo. Det er ikke nødvendig at vi alle er på samme sted til samme tid.

Johanne Marie Haanes (17).

Finn nye stier

Det er for eksempel mange små stier i Maridalen, der det ikke var en eneste sjel. Gå heller der om du kan. Dette gjelder de andre populære turområdene også. Gå heller på småstiene der det er færre folk, så reduserer du smittefaren. Det blir for dumt at vi stenger skoler og
arbeidsplasser, når alle møtes i skogen uansett.

Selv om du ikke er i faresonen, tenk på dem som er det. Mange er kanskje lei av å høre at dette er en dugnad, men det er realiteten.

Så hvis du skal på tur og kjører inn i Marka og sliter med å finne parkeringsplass, ta hintet og snu! Da er det bedre å prøve å finne et annet turområde med mindre folk.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.