Skoleuniformen vil hindre merkepress

Å være iført en skoleuniform er et merke av stolthet og skaper en identitet for en skole, skriver Eliza (17).

Skoleuniformer kan føre til positive forandringer. Se på folk i militæret eller på taxisjåfører.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Det motepresset man har på skolene ødelegger for mange, og fører til mye mobbing og utestenging for de som ikke følger trenden.

Det er latterlig hvordan folk sier «vær deg selv», og så går alle med samme klær. Mange som blir mobbet på grunn av dette, opplever skolehverdagen som et helvete, og det påvirker også prestasjonene på skolen.

Presset vil forsvinne

Mange har det ikke greit, og det for noe så dumt som å ikke ville følge trender, eller ikke ha råd til en Canada Goose eller Louis Vuitton-veske til 11.000 kroner.

Gir det mening?

Hvis man innfører skoleuniformer, vil presset bli borte og ingen vil bli mobbet for å skille seg ut. Man vil ikke bli distrahert av presset, og dermed kanskje fokusere mer på skolen.

Vær en elev på skolen og deg selv på fritiden!

Få som «er seg selv»

Mange kommer med følgende argument mot skoleuniform: «Noe av det unike med skolene i Norge er at du kan ha på deg det du vil. Det er viktigere å få frem den ekte deg enn å gjemme deg i en uniform. Skolen skal være en plass hvor du skal finne ut hvem du er, og skoleuniform vil forhindre dette.»

Dette er et forståelig argument, men man ser jo at det med «å være seg selv» ikke er så populært akkurat.

Uniformer vil føre til samhold

Skoleuniformen kan føre til positive forandringer.

Les også:

Se på folk i militæret eller på taxisjåfører. De har uniformer som representerer det de driver med og det de er en del av.

Å være elev er akkurat det samme som det å være en soldat eller taxisjåfør. Du er en del av noe. Noe større en deg selv. Du er en brikke i skolesystemet, og du representerer det.

Mindre mobbing

Å være iført en skoleuniform er et merke av stolthet og skaper en identitet for en skole. Dette kan gi en følelse av tilhørlighet.

Kanskje viktigst av alt betyr en skoleuniform at elever ikke trenger å bekymre seg for gruppepress. Når alle er kledd i det samme, blir det ikke så viktig hvordan du ser ut.

Mindre mobbing og økonomisk press på både elever og lærere er også viktige argumenter.

Så hva venter vi på?

Les flere Si ;D-innlegg om kjøpepresset her:

afp000836030-NM0_O2oBqT.jpg

Eliza (17)