SiD

Det er viktig å diskutere bloggerne!

Man må kunne sette et kritisk søkelys på forbildet til titusener av unge mennesker.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Lars Kristian Eriksen og Caroline Berg Eriksen er igjen i mediebildet. Selvsagt skal vi kunne diskutere bloggerne, mener Amalie Lereng. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix

Igjen stormer det rundt bloggeren Caroline Berg Eriksen, tidligere Fotballfrue. I romjulen kom det frem at hun har retusjert bildene sine for å se tynnere ut, og denne uken ble det kjent at ektemannen har gitt seg ut for å være andre i kommentarfeltet, der han skal ha hetset konens kritikere.

Amalie Lereng. Foto: AFTENPOSTEN

Når norske medier lager saker om fotballfruen, kan du være sikker på at følgende kommentar vil hagle i kommentarfeltene: «Har ikke norske journalister noe viktigere å skrive om?». Det provoserer meg. Så klart er dette viktig! Man må kunne sette et kritisk søkelys på forbildet til titusener av unge mennesker, som i fjor tjente millioner på å selge inn sitt perfekte liv for 70.000 daglige lesere. Mange av disse er unge jenter – helt i startgropen av livet, der de skal forme sin egen identitet og bli kjent med seg selv. Og forstå at de er gode nok.

Berg Eriksens blogg er ikke bare en rosablogg, som vi som ikke leser den kan le av og si er teit og urealistisk. Den er ikke det for mange unge jenter. Da kan den heller ikke være det for oss.

I Si ;D får vi altfor mange innlegg fra unge jenter som skriver om presset de opplever på sosiale medier og via ulike blogger. Kommentarene om at saker om Caroline Berg Eriksen er en «ikke-sak», er respektløse overfor de mange unge som leser bloggen hennes og tror at det er sånn livet skal være. Og som føler de ikke lever opp.

Selvsagt er ikke hets gjennom internett greit. Selvsagt er det naturlig at Berg Eriksen blir lei seg. Men det må ikke stå i veien for at vi skal kunne snakke om det problematiske rundt glansbildemalingen hennes og hvilket forbilde hun er og har muligheten til å være.

Twitter: @AmalieLereng

Les også:

Les også

«Jenter, ser dere ikke hvor kleine dere er?»

Amalie Lereng (24)