Er dere med på en revolusjon?

  • Pauline Aurdal-Åmli (17)
Selv om de fleste av oss føler oss fanget, så er vi ikke det. Vi må bare få de hvite mennene som pusher femti, over på vår side, skriver Pauline Aurdal-Åmli (17).

Det er på høy tid at vi gjør noe.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Nå er jeg lei. Jeg så lei av alle disse unødvendige forventningene og normene som gjør at mitt liv som kvinne vanskeligere enn om jeg hadde vært mann

Jeg sitter på sengen og er på gråten fordi p-pillene mine gjør meg deprimert. P-pillene jeg tar for å ikke ligge fire dager i strekk med kramper i magen 12 ganger i året.

Ansiktet mitt klør fordi jeg valgte feil ansiktskrem av de titalls andre jeg har, som samfunnet vårt har overbevist meg om at jeg trenger. Øyenvippene mine faller ut av den daglige mascarabruken. Tærne mine gjør fortsatt vondt etter de høyhælte skoene jeg brukte på halloween.

Jeg kunne fortsatt med slike eksempler, men jeg har kun ett spørsmål: Når vil det ta slutt?

Uheldige normer

Mange av dere tenker sikkert nå følgende: «Herregud. Det er jo hennes valg om hun vil bruke disse produktene eller ikke. Det er jo ingen som tvinger henne.» Det har dere rett i. Det er ingen andre enn meg og min usikkerhet som tvinger meg til å bruke sminke og spaserer rundt i høyhælte sko.

Den usikkerheten kommer fra samfunnets normer og alle andres forventninger til hvordan jeg burde se ut og oppføre meg.

Kvinnene i Polen er i ferd med å bli enda mer undertrykt. Vi kan ikke la dette passere. Vi kan ikke slå oss til ro med dette. Jeg vet at utrolig mange er misfornøyde med det. Det er på høy tid at vi gjør noe.

Pauline Aurdal-Åmli (17).

Vil så inderlig

Jeg skal være ærlig å si at også jeg er en del av problemet. Jeg har også alle disse forventningene internalisert. Jeg tør ikke å bryte ut av forventningene som er satt til min rolle som kvinne.

Én ting skal jeg si dere: Jeg vil så inderlig. Selv om de fleste av oss føler oss fanget, så er vi ikke det. Vi må bare få de hvite mennene som pusher femti, over på vår side. De er på vei, det er jeg sikker på.

Jeg vil ha mer utvikling. Kjappere. Sterkere.

Jeg vil ha en revolusjon.

Er dere med?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.