SiD

Ja til åpenhet – nei til rasisme og rasismeparagrafen

  • Leder I Oslo Unge Venstre
Tor Frøytvedt Dahl (18), leder i Oslo Unge Venstre vil ha rasistene frem i dagen, slik at de sprekker i sannhetens lys.
Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Kjære Elias Lunde Huseby, som mandag spør hvorfor Unge Venstre vil fjerne den såkalte "rasismeparagrafen".

Jeg skjønner at utspillet vekker oppsikt. Paragrafen skal være der for å beskytte minoriteter, som er svært viktig for Venstre og Unge Venstre.

Den skal også hindre tilbakefall til gamledager, da rasisme var svært utbredt i Norge og resten av verden. Det kan nesten virke som om man synes rasisme er greit. Likevel er intensjonen i forslaget at det tvert imot skal bli mindre rasisme.

Lumske nettroll

I kjølvannet av terroren 22. juli fikk vi en debatt om hvordan det var mange lumske «nettroll» i mange kommentarfelt. Det var viktig. Det kom oppmerksomhet rundt at vi må tørre å svare og utfordre personer med ekstreme synspunkt.

Rasismeparagrafen forhindrer dette. Den fører til at diskusjonene lukkes inne i ekkokamre på mørke nettsider. Rasisme og ekstremisme må frem i dagen, slik at de sprekker i sannhetens lys.

Du har et godt poeng i at enkeltindivider ikke skal mobbes, og at noen ganger må man ha visse retningslinjer for å forhindre dette. Derfor har man andre lover som sier at trusler og personangrep er forbudt. Unge Venstre er for disse lovene.

Det er likevel forskjell på gruppe og individ. Vi er stort sett enige her i Norge om at man kan ytre seg som man vil om for eksempel religioner eller et ungdomsparti, selv om vi ikke mobber en som er kristen eller en som er med i et ungdomsparti.

Sier forferdelige ting om jøder og andre

Selv om de fleste her i Norge mener at rasisme er galt, er det noen som mener det er bra. Det er ikke greit. Det gjør meg sint å lese hvordan noen sier forferdelige ting om jøder og folk med en annen hudfarge i diverse Facebook-tråder og diverse kommentarfelt. Det hjelper ingenting hvis vi henviser disse menneskene til steder der ingen kan argumentere mot dem. Vi, som er liberale og mot rasisme og fordommer, skal lufte ut slike holdninger, og vi trenger å gjøre det sammen.

Derfor håper jeg at både du, Elias, og alle andre som leser dette blir med oss i kampen mot rasisme og fremmedfrykt. Bare på den måten kan vi skape et bedre Norge og en bedre verden for alle.

@meteotor

Tor Frøytvedt Dahl (18)

Les mer om

  1. Rasisme