SiD

Gutt (14): Hvem gjør alt for meg? Mamma.

  • Gutt (14)
Mamma er alltid der for meg uansett hva som skjer, skriver Henrik (14).

Si; D-innlegg: Mens mamma jobber 200 prosent, jobber du 100. Er det sånn du synes det skal være, pappa?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Hvem lufter hunden om morgen? Hvem lager skolemat til meg? Hvem vasker klærne mine? Hvem rydder hjemme? Hvem kjører meg til treninger? Mammaen min.

Mamma er alltid der for meg uansett hva som skjer. Både mamma og pappa arbeider 100 prosent, men i tillegg gjør mamma alt husarbeidet hjemme, mens pappa bare ligger på sofaen. Tror du det er rart at mamma er sliten, pappa? Mens mamma jobber 200 prosent, jobber du 100. Er det sånn du synes det skal være?

Hun kjøper kun den beste maten til oss

Mamma har to jobber og får aldri fri. Før jobb står hun opp og sørger for at alle får frokost, at alle har med seg matpakker, og at vi alle har med det vi skal på skolen. Deretter drar hun selv på jobb, og på vei hjem handler hun. Vi er heldige fordi hun kjøper kun det beste til oss. Vi får økologisk mat og fisk minst tre ganger i uken. Det tar nok tid å planlegge.

Les også

Amanda Andersons (13) mor var over 40 da hun fikk barn. Nå er Amanda lei av at noen mener hun er en for gammel mor.

Når hun kommer hjem må hunden ut. I tillegg skal vi ha mat før vi skal på trening, treningstøyet skal være rent, og vi må kjøres på trening.

Noen rydder det vi roter

Før hun henter oss på to forskjellige steder, har hun gjerne ryddet huset og vasket en maskin eller to med skitne klær. Vi legger klærne der vi kler av oss. Mamma plukker opp klær i hele huset og sorterer vasken i grått, blått, rødt, hvitt, rosa, svart, ull, silke, skjorter og treningstøy. Jeg tror til og med hun har et eget program for buksene mine.

Tusen takk for at du er den du er, mamma

Vi andre i familien tror bare vi kan slenge alt fra oss hvor som helst, og så kommer det seg inn i skapet på magisk vis. Men det er jo noen som putter det inn i skapet, og den «noen» er mamma.

Vi barn klager på at vi er slitne

Tenk hvor mye jobb mødre egentlig gjør. Vi barn klager ofte over at vi er slitne, og det gjør fedre også, men mødre klager aldri. Kanskje er det fordi de er vant til å være slitne? Fedre tror alltid at det er de som gjør mest for familien fordi det er de som drar inn mest penger, men de vet ikke hvor mye kvinner gjør. Når vi drar på hytten i helgene er det bare en som pakker til hele familien. Gjett hvem?

Tusen takk for at du er den du er, mamma! Vi er veldig takknemlig for alt du gjør.

Kjære pappa, jeg skulle gjerne ha skrevet en hyllest til deg også, men det får bli en annen gang, når både du og jeg har lært oss å bidra mer hjemme.


Les flere innlegg om mamma her:

Les også

  1. Amanda Andersons (13) mor var over 40 da hun fikk barn. Nå er Amanda lei av at noen mener hun er en for gammel mor.

  2. En gutt på 14 gråt: «Jeg vil ikke hjem. Mamma kommer til å kjefte på grunn av karakterkortet», skriver Helen Skogstad.

  3. Jeg er mammas psykolog, skriver jente (20).

  4. Datter skriver: Du er ikke her, mamma. Du er inni deg selv


Hør Aftenpodden Si ;D: Derfor burde du gi til andre - fysisk sett!

Visste du at hjernen reagerer fysisk når du gir til andre? Å gi til andre kan ha samme effekt på hjernen din som å spise sjokolade eller ha sex.

Hør psykolog Aksel Inge Sinding fortelle mer om hvorfor du burde gi noe til andre. Og det trenger ikke å koste skjorta!

  • Hør gratis med ett klikk her:

Les mer om

  1. Mamma
  2. Næringsmiddelindustrien
  3. Trening