SiD

Hvorfor blir ikke disse barna hørt?

  • Pamir Ehsas (20) - Grunnlegger Av Brighter Tomorrow
Å gi afghanske barn en lysere morgendag, er Pamir Ehsas (20) største ønske.

Du har kanskje overhørt deres rop om hjelp, men jeg ønsker at du hører mitt.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

07:30 om morgen blir en mann skutt. I det han faller ned mot bakken, blir fremtiden til barna hans snudd på hodet. Dette er starten på hvorfor Farshigol blir tatt ut av barneskolen, og sendt ut i kulden hver dag for å jobbe.

INTERVJULINK:

Les også

Pamir (20) har grunnlagt sin egen organisasjon

Det er flere av henne, det er millioner av henne. Enda en dokumentar. Enda en håpefull journalist. Enda en ildsjel som vil fortelle verdenssamfunnet om deres tilstand. Fordi de er våre barn. De er fremtiden.

En drøm

De har alle en drøm. En drøm hvor alle barn får gå på skole, en drøm om å leve i en verden hvor barn ikke blir tvunget ut av skolen. En drøm hvor familiens liv og død ikke bæres på skuldrene til deres barn. Dette lille begeret med håp er alt disse barna har – men likevel et håp som aldri blir realisert for de fleste.

Dette er barna som ikke blir hørt, uansett hvor høyt de roper.

Dette er barna som ikke blir hørt, uansett hvor høyt de roper. De har alle et enkelt budskap til verdenssamfunnet: Dagene kommer og går, men hverdagen vår endrer seg ikke. De trenger forandring, de trenger hjelp. Og de trenger det nå.

Vokste opp i Norge

Jeg ble født under borgerkrigen i Afghanistan, men vokste opp i Norge. Det er av rene tilfeldighetene at jeg sitter her, nå på Det juridiske fakultet i Oslo med tilgang til verdens beste utdanning. Millioner av mitt generasjonskull er blitt fratatt retten til å komme så langt. De er bare enda noen av disse barna.

Hvordan kan jeg se vekk fra denne urettferdigheten? Hvordan kan VI se vekk? Denne tanken er grunnpilaren for mitt brennende og største ønske i livet: Å gi de samme barna en lysere morgendag. Hvorfor? Det er enkelt: Fordi de fortjener det.

Barna ingen bryr seg om

Det har gitt meg en ekstra motivasjonsvilje, på og utenfor skolen. Jeg ville ikke se bort, jeg vil ikke legge meg om nettene med full viten om hva morgendagen deres innebærer. Om hvordan de blir fratatt deres rett til utdanning, dag inn og dag ut.

Du skal ikke være født i Afghanistan for å være empatisk. Du skal kun være norsk.

I det norske samfunnet har jeg blitt oppdratt til å være slik; empatisk. Det er i det norske samfunnet vi strekker en hjelpende hånd til de som trenger det, og det er derfor vi fungerer bedre enn noen annen stat i verden. Så hvorfor strekker vi ikke en hjelpende hånd til disse barna? Hvorfor blir ikke disse barna hørt av meg og deg? Er det fordi det ikke skjer her, fordi det skjer der borte?

Et rop om hjelp

Grusomhetene blir ikke mindre av at det skjer der borte. Du skal ikke være født i Afghanistan for å bry deg. Den oppvoksende generasjon er ikke bare mitt eller ditt ansvar, det er vårt. Med vårt verdigrunnlag og levestandard er vi de menneskene i verden som er best egnet til å hjelpe dem. Så la oss gjøre det.

Jeg ønsker at samfunnet vårt skal bry seg, at du skal bry deg. Du skal ikke være født i Afghanistan for å være empatisk. Du skal kun være norsk.

Les også:

Ingrid Løchen Granerud (18):

Les også

Stopp bryllupet!

Miriam Natvig (19):

Les også

Segregeringen er ikke over

Maria Qureshi (17) Juniorrådigiver i URO Plan Norge:

Les også

57 millioner barn går ikke på skole

Hanna Horndalsveen, Merete Eggestad, Helene Øygard Ryjord, Isabell Susann Fonbæk Krudengrn, Kani Abdi Abuzed (14):

Les også

  1. Dekk for ørene, Mali skriker