SiD

De hjemløse håndballspillerne

  • Håndballjente
Få opp øynene! Ser dere ikke på sport? Får dere ikke med dere hvor suksessrike håndballandslagene er? spør Marie Berg (14), håndballjente. På bildet: Norges håndball-herrer kjemper under EM i Polen.

Si ;D-innlegg: Kjære regjering og kulturminister: Aldri har Norge hatt så gode landslag i håndball, men dere vil likevel ikke gi dem en nasjonalarena. Hvorfor ikke?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Få opp øynene! Ser dere ikke på sport? Får dere ikke med dere hvor suksessrike håndballandslagene er? Altså, dere må jo være blinde for ikke å se hvor gode de er!

Jentene er nå regjerende mestere i OL, EM og VM. For ikke å snakke om guttene som så langt har gjort en strålende innsats i EM i Polen. De har slått Hviterussland, Kroatia og selveste vertsnasjonen Polen.

Likevel har dere tydeligvis ikke troen. Aldri har Norge hatt så gode landslag, men de er fortsatt ikke bra nok for en nasjonalarena.

Prioritering

Det er snart 17 år siden et internasjonalt mesterskap har tatt plass i Norge. Og det ser ut som om vi må vente enda lenger.

Flerbrukshallene i Lillehammer og Gjøvik, for ikke å nevne Telenor Arena holder ikke lenger stand til et ordentlig mesterskap. De trenger oppussing for å holde standarden til for eksempel de danske, polske og ungarske sine nasjonalarenaer.

La oss snakke om fotball. La oss snakke om hvor mange baner, stadioner og arenaer de har. Ok, har dere fått et bilde i hodet?

Tenk nå på hvor gode de er. Trenger egentlig ikke å si så veldig mye mer om den saken.

Ja, jeg ser jo på fotball og fulgte jo med da guttene nesten klarte å kvalifisere seg til EM. Men nå som oljeprisen synker, burde vi ikke begynne å prioritere? Er det vits i å bruke mer penger på fotball?

Ingen lett jobb

Norges Håndballforbund har lenge slitt med pengetrøbbel. Uten en håndballarena med plass til over 7000, er det for eksempel ikke lett å finne et sted og ha cupfinalen.

I 2014 tapte de faktisk penger på cupfinalen i Oslo Spektrum

I 2014 tapte de faktisk penger på cupfinalen i Oslo Spektrum. I 2015 hadde de nesten ikke noe annet valg enn å ha det i Nadderud Arena.

Den rommer maks 7000, hvis man står tett i tett på ståplassene. Siden det er så få plasser må de sette opp prisen til nesten 300 kroner per person, for en kamp på 60 min.

Mesterskap på hjemmebane

Se på den danske nasjonalarenaen, Jyske Bank Boxen. Den har plass til 15 000. Det er en flerbrukshall, altså kan den brukes til nesten alle mulige inne idretter, men hovedsakelig er det en håndballarena.

Det er ingenting som sier mot at Norge ikke kan få en sånn arena. Med en slik arena kan også drømmen om mesterskap på hjemmebane komme til virkelighet.

Jeg bryr meg ikke om hvor den er. Om den er i Bergen, Trondheim, Oslo eller Kristiansand. Bare la oss få en nasjonalarena! Hvis vi skulle få arrangere VM eller EM, vil Norges Håndballforbund og staten tjene penger på det med tiden. La alle norske håndballspillere få et hjem.


Interessert i idrett? Kanskje vil disse innleggene være noe for deg:

Solveig Hernandez Vråle (16):

Les også

«Det er et stort utstyrspress i barneidretten»

Gutt (16):

Les også

Topping – når er det greit?

Anna (13):

Les også

Det kan være din feil om håndballjentene ikke tar gull

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Marie Berg (14)