SiD

Fotballen trenger videoassistert dømming | Sebastian Berthelsen

  • Sebastian Berthelsen (13)
Den tyske ligaen Bundesliga ble den første europeiske ligaen som prøvde videoassistert dømming og har brukt VAR-dømming hele denne sesongen. Det har de tenkt til å fortsette med.

Si ;D-innlegg: La rettferdigheten i fotballen seire.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

14 juni 2018 braker det løs: VM i Russland. Det 21. verdensmesterskapet i fotball for herrer. I mesterskapet vil det bli brukt videoassistert dømming (VAR).

Det betyr at dommeren kan gå av banen for å se på reprise av en straffesituasjon, røde kort eller eventuelle forseelser i forkant av en scoring.

Det er mange forskjellige meninger om dette. Tottenhams trener Mauricio Pochettino mener fotballen er på feil vei. Jeg kan ikke si meg enig i det.

Jeg synes denne teknologien er positiv for sporten. La rettferdigheten seire! Det er jo bedre med en litt sen og korrekt avgjørelse enn en som er feil.

Bare tenk deg at du er dommer i VM-finalen. Det er siste minutt, og stillingen er 1–1. En spiller blir tydelig felt innenfor 16 meteren. Helt klart et straffespark, men du ser det ikke. I etterkant av kampen blir du slaktet. Med VAR-dømming vil man unngå dette.

Den tyske ligaen Bundesliga ble den første europeiske ligaen som prøvde videoassistert dømming og har brukt VAR-dømming hele denne sesongen. Det har de tenkt til å fortsette med.

Men den engelske ligaen Premier League har sagt at de ikke vil ha videodømming neste sesong. De vil utsette det ett år til. Hva er det de venter på?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.