SiD

En sexrevolusjon i revers

Når begynte gutter og jenter å stille krav til kjønnshår, kjønnslepper, strekkmerker og rumpestørrelse?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Det burde være lov å begynne forsiktig, akkurat som det burde være lov å ha tåfetisj eller å drive med BDSM, mener Johanne (16).

På 60-tallet jobbet mange nordmenn for seksuell frigjøring og kvinnerettigheter. I år synger russebussen Sjeiken om «et fullstappet horehus» og «I kveld er det lov å være hore». Modellene smiler halvnakne fra plakatene som pryder Karl Johan.

Venninnene mine bekymrer seg for strekkmerkene de har på lårene, for om kjønnsorganet deres ser «riktig ut», for at de har hår på leggene og om puppestørrelsen og rumpestørrelsen deres er tilstrekkelige til å tilfredsstille mulige sexpartnere.

Er det da unaturlig å føle at vi beveger oss i feil retning?

«Alt du trenger å vite om BDSM»

Sexpresset i dagens samfunn er blitt umulig å unngå. På 50-tallet, hvis du ikke likte at Elvis vrikket sensuelt på hoftene, kunne du skru av TV-en eller bytte kanal, mens i dag, uansett hvilken kanal jeg befinner meg på, vil det uansett snakkes om sex, pupper eller kropp generelt.

Det er ikke bare musikken på radioen dette gjelder, men også bøker, filmer, magasiner og ikke minst sosiale medier.

Bare mens jeg skroller nedover Facebook-feeden, er mye av innholdet utelukkende om sex.

Annonser som «How to give the world's best blowjob» og «Alt du trenger å vite om BDSM» slår meg i trynet uansett om jeg skal finne informasjon til en skoleoppgave, eller om jeg skal finne morsomme videoer av skilpadder som spiser jordbær.

Frihet blir undertrykkende

Det er ikke det at jeg syns vi skal forby seksualiserte artikler, videoer eller musikk.

Artikler om BDSM er veldig viktige å opprettholde, spesielt for dem som leter etter informasjon om BDSM eller vil prøve seg på det.

Det er bare det at for meg så virker alt dette litt overveldende. Ungdommen i dag burde ikke føle at de må drive med lær og sexleketøy for å være spennende i sengen.

Dette overveldende budskapet «Alt er lov», som er ment positivt, men som likevel føles undertrykkende, gjør at de aller fleste føler seg snerpete og kjedelige om de ikke ønsker å danse slangedans eller stupe kråke for å tilfredsstille partneren sin.

Bisarre krav

Det som forvirrer meg mest, er hvor alle disse greiene kommer fra?

Når begynte gutter og jenter å stille krav til kjønnshår, lange eller korte kjønnslepper, strekkmerker og rumpestørrelse?

Når måtte 15 år gamle gutter ha vaskebrett og 25 cm lang penis?

Når begynte gutter å spre rykter om jenter de har ligget med fordi de syns vaginaen deres var for «løs»?

Og sist, men ikke minst, hvorfor i alle dager finner vi oss i det?

Lov å begynne i det små

Tore Renberg skrev 2. juli et innlegg i Aftenposten som handlet om ungdom og sex. Han skrev: «Jeg er sorry for det, ungdom, kall meg gamlis, kall meg konservativ, men jeg synes dere vokser opp i en uverdig og påtrengende offentlighet.»

Selv om jeg ikke er enig i alt han skrev, må jeg si meg enig i at det er for mye fokus på sex hele tiden.

Jeg er veldig takknemlig for at det finnes informasjon der ute, og at de aller fleste ved et lite tastetrykk kan finne ut av de minste problemer de har med kropp eller sex. Det er et privilegium at tabuet rundt sex blir mindre og mindre, og at vi har begynt å diskutere det.

Samtidig føler jeg at de aller fleste ungdommer kanskje ender opp mer usikre enn de var før de fikk informasjon om rollespill, opp/ned-sexstillinger og kamasutra.

Det burde være lov å begynne forsiktig, akkurat som det burde være lov å ha tåfetisj eller å drive med BDSM.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Engasjerende tema? Guri Idsø Viken har sterke meninger om det seksualiserte samfunnet:

Les også

  1. Som gutt kan du få inntrykk av at det diggeste du kan gjøre, er å dynke dama di i kroppsvæsker

  2. «Seksuell trakassering var allerede på dagsordenen»

Johanne (16)