Wasim Zahid motiverte meg til å begynne å trene igjen

Trening er en del av helsen vår. Derfor må lege Wasim Zahid (bildet) også snakke om det, skriver Farzad Falahatimarvast (17).

Man burde lære av, ikke klage på en som dedikerer store deler av livet sitt til å hjelpe unge med helse og livsstil.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Lege og youtuber Wasim Zahid er ikke bare en lege eller en kjendis: For meg og mange andre er han en mentor og et forbilde. Jeg ser opp til ham, og som faren min alltid sier: Hør på dem som har erfaring. Derfor er jeg fullstendig uenig med Winnie Sofie Brækken Steins (20) kritikk av Zahids «weightloss-journey» på Youtube.

Der viser Zahid hvordan han går ned i vekt. Med disse videoene prøver han på to ting:

  1. Motivere seg selv. Dersom du sier til andre at du skal trene, legger du mye større press på deg selv. Dermed må du oppnå det du har lovet.
  2. Motivere andre. Ved å vise at det er mulig, vil han motivere følgerne sine til å gjøre det samme.

Fanbasen hans følger ham på grunn av hans ekspertise innenfor helse. Han forklarer hvorfor snus ikke er bra for deg eller hvorfor egg er sunt.

Trening er også en del av helsen vår. Derfor må han også snakke om det. Han må vise oss og motivere oss til å gjøre det.

Farzad Falahatimarvast (17).

Zahid er ikke ute etter å gjøre noe vondt mot noen. Han har et ansvar overfor følgerne sine, og det ansvaret tar han veldig seriøst. Han bryr seg om fansen sin og motiverer dem derfor til å trene.

Hvis han ikke hadde motivert dem til å trene og ignorert denne store og viktige delen av helsen vår, hadde det vært verre.

Zahid motiverte meg til å begynne å trene igjen etter å ha tatt en pause på seks måneder. Han har sikkert motivert andre også. Det burde vi være takknemlige for.

Dette er en mann som dedikerer store deler av livet sitt til å hjelpe unge med helse og livsstil. Det er dumt hvis vi ikke innser det. Kanskje vi skal høre på ham og komme oss til treningssenteret i stedet for å klage på at ekspertene sier noe vi ikke liker?


Les også

Dette svarte Wasim Zahid: Unges mentale helse er viktig. Men det er også helseinformasjon.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!