SiD

Tid for å lytte og se

  • Inkluderingsminister
  • Likestillings-
  • Solveig Horne - Barne-
For deg som er bekymret for julen, som ikke har det så bra og trenger noen å snakke med, finnes det hjelp, skriver Solveig Horne om julehøytiden.

Jeg gleder meg til julen i år, men jeg vet at det er noen som gruer seg også, skriver barne-, likestilling- og inkluderingsminister Solveig Horne.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

For meg er julen en av de fineste tidene i året. En tid vi kan være sammen med familien, spise god mat og kjenne gleden av å gi og få gaver. Likevel vet jeg det er noen som gruer seg til jul.

Gruer seg av ulike grunner

Noen gruer seg fordi familien ikke har råd til en ordentlig julefeiring, eller fordi far og mor krangler i julen. Noen synes det er dumt at de ikke kan være sammen med begge foreldrene i julen.

Julen er en tid vi skal bry oss om hverandre. Spesielt har vi voksne et ansvar for å gi barn en trygg og god julefeiring. Julen er barnas høytid og vi voksne må sette barna først, lytte til dem og tenke på hvordan vi kan skape en god jul.

Voksne må samarbeide

I år gleder jeg meg spesielt til jul, for jeg skal feire julaften med barna mine. I fjor var de begge i utlandet i forbindelse med studier. Mange foreldre feirer jul sammen selv om de er skilt.

For dem som ikke skal feire jul med barna sine, synes jeg det er viktig at de greier å sette barna først, og huske på at de vil være sammen med barna igjen neste år. Når det er jul er det viktig at vi voksne greier å hjelpe hverandre slik at både voksne og barn får en god julefeiring.

Det er hjelp å få

For deg som likevel er bekymret for julen, som ikke har det så bra og trenger noen å snakke med, finnes det hjelp. Du kan ringe Alarmtelefonen (116 111). Der sitter det folk som er klare til å prate med deg og som vil prøve å hjelpe.

God jul!

Les også andre julerelaterte innlegg fra Si ;D her:

Les også

  1. - Julen kan også handle om gjenbruk, økologisk kjøtt og veldedighet

  2. «Tiden vi går i møte bør handle om respekt og kjærlighet. Ikke hva min og din religion sier om hva som er rett eller galt»