Hver tredje transperson har prøvd å ta sitt eget liv. Det kan ikke fortsette. | Amanda Anvar

Vi minnes dem vi har mistet som et resultat av transfobi, skriver Amanda Anvar (16).

Si ;D innlegg: Det er pågående holdninger i samfunnet vårt som bidrar til at noen ikke ønsker å leve lenger.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Dette innlegget er for alle i transmiljøet, deres familie og venner, men også rettet mot dem som ikke er klar over problematikken.

Denne uken var det Transgender Day of Rememberence. En tung og vanskelig dag for det skeive miljøet.

Vi tenner lys for å ære og for å minnes alle transmennesker som har mistet livet på grunn av transfobi, vold og diskriminering. Vi vet at det er høye mørketall med voldsepisoder, mord, overgrep, trakassering og selvmord som ikke blir snakket om nok. Det er viktig at vi bevarer fokuset på dette.

Hver tredje transperson har prøvd å ta sitt eget liv. Dette kan ikke fortsette.

Amanda Anvar (16)

Det er pågående holdninger i samfunnet vårt som bidrar til at noen ikke ønsker å leve lenger. Partiene kan snakke så mye de vil om å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, men dette er det ikke noe vits i hvis man ikke tar diskrimineringen på alvor.

Vi minnes dem vi har mistet som et resultat av transfobi. Vi tenner lys for å se fremover med styrke og solidaritet mot en bedre fremtid. Vi samles for at transmennesker overalt skal vite at de ikke står alene.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.