SiD

Det er udemokratisk at nyheter koster penger

  • Andrea Elise Krane Hakvåg (16)
Pluss-saker bør være gratis og være fullt tilgjengelig til hele folket, ikke bare politikere og den høyere inntektsgruppen, skriver Andrea Elise Krane Hakvåg (16).

En som ikke abonnerer på pluss-saker får bare lese om busser som kjører av veien.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Er det bare meg som irriterer meg over at omtrent 60 prosent av saker i nettavisen er pluss-saker?

Jeg snakker om det lille irriterende røde pluss-tegnet på venstre side av de mest interessante sakene. Hvorfor er noen saker mer «verdifulle» enn andre?

Andrea Elise Krane Hakvåg (16).

Alle bør få lese nyheter

Jeg mener at alle burde få kunne lese lokale eller internasjonale nyheter. I dag får en som ikke abonnerer på pluss-saker bare lese om busser som kjører av veien, krasjer eller generelt bare lager problemer.

Ja, det skjer mer eller mindre hver dag. Jo da, det er viktig det òg, men jeg ønsker også å kunne lese om politikk eller klikksakene som lokker til seg lesere.

Det setter seg langt inn i ryggmargen hver gang jeg trykker inn på en sak og det kommer opp «Du må dessverre ha et abonnement for å lese denne saken».

Takker for den, men når du må betale en hvis sum i måneden for å lese en til to interessante saker, så er ikke det helt verdt det.

For det andre har ikke alle en økonomi til å ha abonnementer på en rekke aviser bare for å kunne være oppdatert på de lokale nyhetene. Et abonnement kan godt koste opptil flere hundre kroner i måneden, så i året må du betale 1200 kroner for å være oppdatert.

Skaper klasseskille

Jeg mener at nyheter bør være gratis hvis demokratiet skal seire. Hvis demokratiet skal seire, må folket kunne ha en innflytelse.

Hvordan skal folk ha en innflytelse hvis vi ikke vet hva som foregår både internasjonalt og nasjonalt?

De fleste som er aktive i politikken, er ofte rikere enn gjennomsnittet. Så hvorfor skal kun en høyere statusgruppe få være aktiv i demokratiet vårt?

Pluss-saker bør være gratis og være fullt tilgjengelig til hele folket, ikke bare politikere og den høyere inntektsgruppen. Norge er et demokrati, og i et demokrati må folket kunne bestemme både i lokale og nasjonale saker, som krever opplysninger. Og i dag forutsetter tilgangen til disse opplysningene en god inntekt.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Demokrati
  2. Irriterende
  3. Abonnement
  4. nyheter