SiD

Staten skal ikke underholde | Audun Greve

  • Audun Greve (16), nestformann i Oslo Vest FpU
    Audun Greve (16), nestformann i Oslo Vest FpU
Det blir altså flere og flere gode alternativer til NRK. Samtidig får NRK like mye penger på skattebetalernes regning. Dette er urettferdig, skriver Audun Greve (16), nestformann i Oslo Vest FpU.

Hvorfor skal ikke NRK måtte konkurrere, de også?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Vi i FpU har lenge ønsket å kutte støtte til NRK. I dag mottar NRK rundt 6,4 milliarder kroner i statlig støtte. Derimot har skattebetalerne lite de skulle sagt om hva disse pengene brukes på. Den nåværende økonomiske krisen understreker hvorfor dette er viktig.

Skal staten underholde?

Formålet til NRK er å være en statlig og upartisk nyhetskilde, men NRK er i dag også mye mer. En stor del av NRK fokuserer på å produsere underholdningsprogrammer og kultur. Ettersom alt dette finansieres av skattepenger, er det derfor viktig å spørre seg selv: Er det statens oppgave å underholde oss?

Da NRK først ble opprettet, fantes det ingen andre TV-kanaler. Nå fungerer derimot NRK på samme måte som de andre TV-kanalene. De tilbyr oss nyheter, ulike TV-programmer og dokumentarer. Det som gjør NRK annerledes, er at de får milliarder av skattepenger.

Hvorfor skal ikke NRK måtte konkurrere, de også?

Audun Greve (16), nestformann i Oslo Vest FpU.

Urettferdig

Det blir altså flere og flere gode alternativer til NRK. Samtidig får NRK like mye penger på skattebetalernes regning. Dette er urettferdig.

Koronaviruset fører oss nå mot en global finanskrise, som kommer til å påvirke de aller fleste nordmenn på en eller annen måte. Skal man da prioritere Beat for Beat og Skam eller norske arbeidsplasser?

Det er ingen tvil om at NRK er nødt til å modernisere for å holde tritt. I FpU mener vi dette burde gjøres på det frie markedet.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. TV
  2. NRK
  3. FpU