Russejentene er med på å skape ukulturen

Si ;D-innlegg: Hvis jentene ikke står opp mot det intense presset de får fra guttesiden, er de med på å utvikle ukulturen.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Dagens russ er blitt hetset de siste dagene, spesielt guttene. Mange av dem som er på buss, har kommet ut med sanger som fremmer seksualisering av jenter og voldtektskultur.

Men noe som har glidd litt mellom fingrene til folk, er hvordan jentene har påvirket denne oppførselen.

Jeg mener ikke å si at jentene er like ille, eller at de har like stor skyld, men jeg sier at de er med å skape denne ukulturen.

Jentene synger også om stygge ting

Russen synger om en del stygge ting, mest guttene, men også jentene. Mens guttenes sanger handler om helt uakseptable ting, som sex med mindreårige, og voldtekt, kan ikke jentene slippe helt unna. Noen av jentenes sanger handler om at de selv er lette på tråden og gjerne vil «få seg litt» i løpet av russetiden.

Mens de mer moderate guttesangene handler om at de skal ned i buksene på noen jenter, synger jentene at de gjerne vil ha noen ned i buksene sine.

Et eksempel er en jentebuss fra Fredrikstad, som i fjor ga ut låten «på kroken». Tekstens refreng går ut på at jentene er så kåte at de tar hva som helst.

Må ikke slenge seg på trenden

Jeg mener så klart ikke at en jente burde bli voldtatt fordi russesangen hennes kanskje er litt seksuell, men hvis jentene ikke står opp mot det intense presset de får fra guttesiden, er de med på å utvikle ukulturen.

Både jenter og gutter har en plikt til å respektere hverandre.

Og selv om gutterussen så klart utvikler ukulturen mye, mye mer enn jenterussen, må ikke jentene falle for presset og slenge seg på trenden.


Når russetiden nærmer seg, kommer også debatten om russetiden: