SiD

Jeg er bifil. Vil du fortsatt ha meg? | Markus Farstad Andersen

  • Markus Farstad Andersen (19)
Vi må ikke til enhver tid ha seksuell omgang med begge kjønn. Finner vi en partner, så finner vi en partner, skriver bifile Markus F. Andersen (19).

Si ;D-innlegg: Flere bifile menn har planer om å komme ut, men først etter at de har fått kone og stiftet familie.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

I dag, 23. september, er det bisynlighetsdagen. En dag hvor bi-er skal blomstre, og hvor fokuset er på akkurat oss.

Ikke de heterofile, ikke de homofile, men oss som ikke ser kjønn som en begrensning på hvem vi forelsker oss i.

Vi blir nedprioritert

Spesielt blant bifile menn er redselen for å bli nedprioritert av jenter stor. Dette var en av de tingene jeg personlig fryktet mest ved å komme ut som bifil.

I etterkant har jeg snakket med flere bifile menn som har planer om å komme ut, men først etter at de har fått kone og stiftet familie.

Mange av oss tenker at det å være ærlig rundt vår egen legning, vil være et hinder for å realisere drømmen vår.

Markus Farstad Andersen

Om jeg finner meg en jente, vil jeg at hun elske meg for den jeg er, prøver jeg ofte å tenke. Det er likevel ikke enkelt når jeg stadig får høre fordommer tilknyttet min egen legning. Fordommene går ofte ute på at jeg ikke eksisterer eller ikke kan være trofast.

Jeg har skjult legningen min for jenter jeg har hatt en viss interesse for

Det at en jente helt i starten av forholdet finner ut av at jeg er bifil, har jeg tenkt kan være avgjørende for om hun vil fortsette å være interessert i meg. Ved flere anledninger har jeg skjult legningen min for jenter jeg har hatt en viss interesse for.

«Enklere å være bifil enn homofil»

Når vi først kommer inn i et monogamt forhold, blir mange av oss ofte definert ut ifra hvem vi velger å leve sammen med.

Det å nevne at vi er bifile, føler mange av oss blir mer et ork, som bare skaper forvirring blant andre. Vi bifile velger derfor ofte å trekke oss tilbake til skapet når vi er i et monogamt forhold.

Det stemmer nok at mange homofile kommer ut som bifil, før de våger å komme ut som homofile. Det betyr likevel ikke at det å være bifil er «enklere».

For å se nærmere på påstanden, har jeg valgt å gå ut fra en studie publisert av det medisinske tidsskriftet Jana Internal Medicine. Studiet viser blant annet at 40,1 prosent av bifile menn og 25,9 prosent av homofile menn rapporterte om psykiske plager.

Blant bifile kvinner ligger tallene på 46,4 prosent og lesbiske kvinner 28,4 prosent. Hos heterofile menn og kvinner ligger det på henholdsvis 16,9 og 21,9 prosent. Så nei, det er ikke enklere å være bifil.

Må ikke ligge med begge

Hva er løsningen for at vi skal få det bedre og ikke bli nedprioritert? Mye ligger nok i det å vise tillit i et forhold.

Om du gir tillit, og den er gjensidig, bør ikke det at vi er bifile stoppe deg.

Oss bifile kan også være trofaste partnere, slik som heterofile og homofile.

Vi må ikke til enhver tid ha seksuell omgang med begge kjønn. Finner vi en partner, så finner vi en partner. Snakk med oss om legningen vår, for da vil du sikkert forstå.


Seksualitet kan være forvirrende. Les flere innlegg om tema:


Seksualitet — vi orienterer oss i jungelen!

Hva betyr det egentlig at det står + bak LHBT? Og visste du at det finnes over 80 kategorier du kan plassere seksualiteten din i? Demiseksuelle Mia Kristine Martinussen (17), lege Mina Adampour og Eirik Rise, leder i Skeiv Ungdom, diskuterer.

  • Hør den med ett klikk her:

Les mer om

  1. Seksualitet
  2. Homofili
  3. Bifili