SiD

Tenk om du ikke kunne studere | Victoria Augustine Trulsen

  • Victoria Augustine Trulsen (20)
    Victoria Augustine Trulsen (20)
Jeg har ME og lever i en annen dimensjon enn alle rundt meg, skriver debattanten.

Jeg vil sitte med nesen dypt nedi pensum, i en liten hybel i Volda.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

På stedet hvil, det er sånn det føles. Enda et år har gått, og unnskyldningene som lyder «jeg har et friår » begynner nå å bli brukt opp.

Victoria Augustine Trulsen (20)

Jeg begynner vel strengt tatt på mitt tredje friår nå til høsten. Ikke fordi jeg vil ha fri, men fordi jeg er fanget i en kropp som ikke lar meg få leve som jeg vil.

En hybel i Volda

Det er som om jeg er fanget i en glassbolle og bare kan se, men ikke røre omverdenen. Hånden banker forsiktig på glassruten med de få kreftene jeg har, men det er ingen som verken hører eller ser.

Alle er opptatt med studiesøking, backpaking, jobbing og eksamener. Jeg ser livet, drømmene og en mulig karriere bare flyte forbi.

Jeg vil skrive, intervjue, møte nye mennesker, jeg vil leve. Jeg vil bety noe for noen, prøve å nå drømmen.

Men nå for tiden ser det helt mørkt ut. Jeg har ME og lever i en annen dimensjon enn alle rundt meg.

Jeg ligger mye i den myke sengen min med rullgardinene trukket langt ned, sterke smertestillende innabords og tenker på hvor jeg hadde vært om jeg ikke fikk kyssesyke for snart seks år siden.

Jeg ville sittet med nesen dypt nedi pensum, i en liten hybel i Volda. Gått på journalistikklinjen jeg kom inn på rett etter videregående, men måtte si fra meg.

Fem minutter

Istedet sitter jeg i den hvite sofaen min 11:30 og hører klokken tikke. Jeg prøver å være glad på mine venners vegne, men mens jeg skriver at de er flinke, kjenner jeg tårene presse på.

Nå er tiden her igjen, hvor studier og hva man skal gjøre fra høsten av, blir hovedtema. Det er vondt, og det treffer meg gang på gang som en kuler i magen.

Om eksamensstresset gjør deg søvnløs, eller om du ikke fikk praksisplassen du ønsket, håper jeg du kan sette av fem minutter til å tenke på hvordan du ville sett på din nåværende situasjon om du ikke kunne studere.

Da ville ting kanskje ikke virke like håpløse som de gjør i dag?

13. mai er den internasjonale ME-dagen.


Les også

  1. 200 unge med kyssesyke er fulgt tett: De som er sårbare, får oftere ME

  2. Kroppen og livet er i feriemodus - men ME er langt fra en drømmeferie | Camilla Haugen

  3. De vet mye om hvordan man blir frisk av ME. Nå ønsker de å dele sine erfaringer.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Sykdom
  2. ME
  3. Volda