SiD

Har vi glemt hvor vakkert Norge er? | Klepp og Løvvik

 • Matilde Corneliussen Løvvik (20)
  Sentralstyremedlem, Natur og ungdom
 • Johanne Frost Klepp (20)
  Sentralstyremedlem, Natur og ungdom

Hva med å oppleve vårt langstrakte land, foreslår Matilde Corneliussen Løvvik (20) og Johanne Frost Klepp (20). Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Si ;D-innlegg: Man trenger ikke dra utenlands for hverken byferie, fjellferie eller strandferie.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Vi sitter på Bergensbanen og ser ut av vinduet på det flotte fjellandskapet. Endelig er påsken her. Rundt oss sitter skiglade mennesker som gleder seg til skiturer, appelsiner og Kvikk lunsj. Samtidig sitter hundrevis av nordmenn på et fly til varmere strøk.

Født med ski på beina?

Det er ikke det at vi ikke vil at folk skal nyte ferien sin. Det er bare det at vi nordmenn nesten glemmer hvor vakkert det er å ta toget hjem, til hytta og til skisporet. Dessuten har vi glemt at fly er en klimabombe. Nordmenn flyr langt mer enn en gjennomsnittlig europeer, og vi er liksom født med ski på beina? Nå er det ikke lenger luksus å nyte solen på fjellet, nå duger kun solen på Granca.

Matilde Corneliussen Løvvik (20) til venstre og Johanne Frost Klepp (20), sentralstyremedlemmer i Natur og ungdom. Foto: Alva Førsund / Natur og ungdom

Å kunne ta en flytur til Mallorca eller Kreta for en ukes sydenferie i påsken er på ingen måte en selvfølge for mange i andre land. Det er derimot blitt svært vanlig at nordmenn tar seg råd til slike charterturer, som dessverre er blitt en stor del av norsk feriekultur.

Bidra i klimakampen

Mange nordmenn ønsker nye opplevelser, men hva med å oppleve vårt langstrakte land? Hva med surfing i Lofoten eller slalåm på Geilo? Norge har så mye å by på hvis man er villig til å utforske. Man trenger ikke dra utenlands for hverken byferie, fjellferie eller strandferie.

Vi ønsker oss en miljøvennlig norgesferie denne påsken, og det håper vi du også gjør. Dersom vi skal nå klimamålene, kan vi ikke fortsette å fly utenlands hver eneste ferie. Bidra i klimakampen ved å kutte egne utslipp. Ta tog, buss eller bil dit du skal, og gjør selve reisen til en del av opplevelsen.

God klimavennlig påske!

Les også

Vi snakket med åtte ungdommer om klimastreiken. Dette svarte de


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

 1. Norge
 2. Natur
 3. Klimaendringer

Flere artikler

 1. SID
  Publisert:

  Fremtidens fremkomstmiddel er tog, ikke fly!

 2. SID
  Publisert:

  Det er på sin plass at enkelte føler på en «flyskam»

 3. SID
  Publisert:

  Det er ikke Syden-turen som er problemet. Det er mangelen på alternativer.

 4. SID
  Publisert:

  Reiser du til Afrika for likes eller for å hjelpe til?

 5. SID
  Publisert:

  Flykvoteforslaget er totalitært og forkastelig

 6. SID
  Publisert:

  Hva har klimastreikerne egentlig oppnådd?