SiD

Selvmord? Jeg har vært der.

Etter at jeg fant ut at jeg hadde gjort det dårlig på eksamen, sank jeg bare sammen og det ristet hele kroppen min. Hodet mitt ble tomt, og jeg mistet humøret. Jeg hadde trodd at jeg hadde gjort det bedre, skriver Thanuran (18). (Bildet er en illustrasjon, og personen er ikke tilknyttet innlegget.)

Er du deprimert? Tenk på hva neste dag kan utgjøre. Tenk på familien og vennene du har, det er noen her for deg.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Livet har for meg ofte vært et slag i trynet. I snart 19 år har jeg felt tårer som har svidd i øynene. Nå? Jeg har feilet i å gjennomføre studiene mine, og mine drømmer om et universitetsliv er blitt satt på vent. Men ikke knust, å nei da!

Jeg feilet i alt

Etter at jeg fant ut at jeg hadde gjort det dårlig på eksamen, sank jeg bare sammen og det ristet hele kroppen min. Hodet mitt ble tomt, og jeg mistet humøret. Jeg hadde trodd at jeg hadde gjort det bedre.

Før jeg fikk denne skuffende nyheten, tenkte jeg ofte på å avslutte livet mitt. Jeg var lei av å feile hele tiden. Ikke fikk jeg til å gå ned i vekt, ikke fikk jeg bedre karakterer, ikke klarte jeg å finne en dame jeg kunne kose med.

Familie og venner holder meg oppe

Så hvordan puster jeg i dag? Familie og venner, kjærlighet er den sterkeste kraften på jord. Min tvillingbror, som jeg kunne dele alt med, fortalte meg hvor idiotisk og trist det ville ha vært hvis jeg hadde begått selvmord.

Jeg innså at selvmord ville ha vært egoistisk. Jeg har folk i livet mitt som hadde angret på at de ikke gjorde mer. Men tingen er at de har gjort mer enn nok, så mye at jeg ikke hadde hjerte til å ta livet mitt.

Jeg vil ikke gi opp

Men vet du hva? Jeg vil ikke gi opp! Jeg har en drøm nemlig, jeg vil bli en zoolog og bryte med løver! Idiotisk? Ja, det er det kanskje, men det kan være gøy også. Jeg vet at jeg vil få doktorgraden jeg drømmer om, begynne å reise ut i verden, leve et liv som jeg ikke vil angre på.

Avslutter jeg livet nå får jeg aldri se løver, oppleve kjærlighet med en dame (eller en herre, litt usikker) og oppleve mye av det livet byr på.

Vi må utforske

Vi kan aldri helt vite hva livet har å by på. For å finne mer, må vi utforske. Jeg vil aldri finne alt, men det sier meg at det finnes mye. Og jeg gleder meg.

Er du deprimert? Tenk på hva neste dag kan utgjøre. Tenk på familien og vennene du har, det er noen her for deg. Dere vil ha gode og vonde dager, men det gjør båndet sterkere, så lenge du tillater det.

Hvis du fortsatt har lyst til å gi opp, må jeg bare beklage. Livet har gitt deg en på trynet, men det er din feil at du ikke har gjort noe for å gjøre det bedre. Hvis du har gjort flere forsøk, så vet jeg ikke hva jeg skal si.

Jeg har ikke noe svar til dere som ser dette, det må dere finne selv. Vi har vett nok til å tenke, et par minutter kan kanskje hjelpe. Jeg har funnet min vei, og jeg er klar for å leve livet ut. Neste slag vil ikke få meg i graven. God sommer!

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Les også

  1. Jeg må skamme meg over sykdommen min

  2. Selvskadingen min ble ikke tatt på alvor

  3. Min engel gikk seg vill i mørket

Thanuran (18)

Les mer om

  1. Selvmord