Nei, 16-åringer bør ikke ha stemmerett

  • Siri Heimdal Knudsen (17)
Stortingsvalget nærmer seg med stormskritt. Bør 16-åringer ha stemmerett? Nei, mener Siri Heimdal Knudsen (17), leder i Kristiansand Unge Høyre.

Det er merkelig hvis vi kan stemme ved valget, men ikke stille til valg selv.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Sofie Sinnes i Grønn Ungdom skriver i et Si ;D-innlegg at 16-åringer bør ha stemmerett. Det er jeg uenig i. I likhet med Sinnes er jeg også en politisk aktiv ungdom, og jeg har heller ikke stemmerett. Men selv om jeg ikke kan stemme ved årets valg, så vet jeg hva vi unge kan få til.

Å engasjere seg i en ungdomsorganisasjon gir mye mer enn bare reell innflytelse. Den innflytelsen bør vi bruke så mye vi kan. Uansett om man er med i Unge Høyre, AUF eller Grønn Ungdom, så utgjør vi en forskjell selv uten stemmerett.

Merkelig

I Unge Høyre er vi mer opptatt av å ha én myndighetsalder hvor man kan gjøre alt. For det er jo litt merkelig hvis vi kan stemme ved valget, men ikke stille til valg selv.

Selv om jeg i likhet med Sinnes synes det er litt kjedelig ikke å stemme i år, så er jeg likevel veldig klar for å drive valgkamp for det partiet jeg mener har den beste politikken, nemlig Høyre.

Frem til jeg er 18 år skal jeg fortsette å være aktiv i politikken, snakke på vegne av oss unge og ta del i samfunnsdebatten. Vi ungdommer har en viktig stemme i samfunnet. Det er viktig at vi bruker den frem til vi kan stemme på ordentlig.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!