SiD

Jeg er verdens heldigste!

 • Håkon Arnesen
  Håkon Arnesen
  24 år
Håkon Arnesen (24) sjekker ut et møterom hos Idrettsforbundet med bilde fra da han vant gull i Special Olympics World Games i 2015.

Det var viktig for læreren min at jeg skulle lære nyttige og viktige ting, ikke bare kose meg.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg heter Håkon og er 24 år gammel. Jeg har Downs Syndrom. Og jeg er kjempeheldig!

På barneskolen hadde jeg verdens beste lærere. De lærte meg å lese og skrive, og de ville at jeg skulle bli flinkest mulig.

Men de lærte meg også en viktig livsvisdom. Ingen «vaffelpedagogikk», sa hovedlæreren vår. Jeg skulle lære nyttige og viktige ting, ikke bare kose meg.

Så nå har jeg vunnet gull i Special Olympics World Games, fått meg jobb, kjæreste og skriver på Facebook om treningene mine. Ordner alt selv.

Jeg har verdens beste søstre, mamma og pappa. Jeg har alltid vært med familien min på alle opplevelser og ting. Vi går turer og Ola-Dilt (turorientering) i skogen, turer i fjellet, ferier i utlandet (selv om jeg er litt redd for å fly), fotballkamper, treninger og masse annet.

Da jeg var liten, var jeg alltid med og så søstrene mine spille håndball. Jeg var også med familien på golfbanen. Nå spiller jeg golf, håndball og fotball i Nordstrand Parasport.

Jeg heier på verdens beste lag: Vålerenga, Nordstrand, BSK og Norge! Og Viktor Hovland!

Vant gull

I 2015 var jeg så heldig å bli valgt av Norges Golfforbund til å representere Norge i Special Olympic i Los Angeles. Pappa og jeg spilte på lag. Det var veldig varmt, og vi spilte fire dager på rad.

Og vet dere hva? Vi vant GULL! Det var kjempegøy!

Nå spiller jeg golf på lag med søsteren min, og i sommer vant vi den første turneringen vi spilte. Det var Norgesmesterskap i Unified.

Jeg liker å trene styrke, og har verdens tøffeste og beste privattrener på Sats. Rekorden min på benpress er 310 kilo. Jeg trener også alene eller med pappa, søstrene mine eller støttekontakten min.

Rekorden min på benpress er 310 kilo. Jeg skriver på Facebook om treningene mine og ordner alt selv, skriver Håkon Arnesen (24).

Ansvarlig for arbeidsoppgaver

Jeg har verdens beste jobb som vaktmester på Nordstrand Arena. Der jobber jeg fra åtte til fire, tre dager i uken. Jeg har også de beste kollegene. Dem har jeg det alltid gøy med. Jeg har arbeidsoppgaver som jeg er ansvarlig for helt alene. Det er viktig for meg.

Jeg sjekker at det er såpe, tørkepapir og dopapir. Jeg plukker søppel på fotballbanen og rundt hallen. Jeg blåser bort blader, børster sand, og måker snø om vinteren. Og jeg har spritet dørhåndtak.

Bor i egen leilighet

Jeg er heldig for jeg bor i egen leilighet. Og jeg liker aller best å sitte i den beste godstolen og se NCIS Los Angeles på DVD. Jeg spiser middag på fellesrommet med de andre som har leiligheter sammen med meg.

Noen ganger lager jeg middag selv. Det liker jeg, men det er vanskelig å velge hva jeg skal lage. Laksetaco er jeg flink til. En dag i uken er jeg på voksenopplæring, og der lager vi også litt mat.

Jeg liker å ha faste rutiner. Jeg vasker på faste dager, trener på faste dager, og handler på faste dager. Og jeg spiser lørdagsgodtet på lørdag, selv om jeg kjøpte det på torsdag. Sånn er det!

Jeg er heldig, det er fint å ha kjæreste.

Jeg er veldig heldig som kjenner så mange. Jeg har alt jeg trenger og jeg har det bra. Og jeg gleder meg til jul. Aller mest til ribbe.


Åpne flere luker her:

Les også

 1. Mamma fikk kreft da jeg var ti. Det endret synet mitt på livet.

 2. Vi dro på en camp for å få bedre skolemotivasjon. Dette lærte vi!

 3. Jeg er muslim. Det er min privatsak.


13–21 år? Vil du si din mening om noe du er engasjert i? Si ;D vil gjerne høre fra deg. Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!

Les mer om

 1. Julekalender: Livsvisdom fra ungdommen
 2. Downs syndrom
 3. Olympic