Et desperat politisk stunt

Det er en mulighet for at Jonas Gahr Støre ser på Sophie Elise og bloggen hennes som en mulighet til å fiske til seg unge velgere. I så fall er dette et desperat politisk stunt.

Si ;D-innlegg: Jonas Gahr Støre tok over Sophie Elise sin Instagram-konto. Det virker desperat om han gjør det for å nå unge velgere.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.
tacdbb3a_doc6p36bz9ntoj1dw03v100.jpg
12903848_1717954535114148_1106170831_o_doc6p36lzhsgw6btqjk100.jpg

I går så jeg Jonas Gahr Støre på Instagram. Han hadde tatt over Sophie Elise sin Instagram-konto. Partilederen bruker bloggeren i en kampanje om ung helse, som er ironisk.

Likevel kan det også tenkes at dette er et politisk stunt for å trekke unge velgere til partiet.

Partilederen bruker bloggeren i en kampanje om ung helse, som er ironisk

Sophie Elise fremmer alt annet enn ung helse, selv om det til tider kan det virke som om hun ønsker det. Hun turte tross alt å vise at hun ikke hadde «thigh gap» og at hvis hun tok selfie underfra hadde hun nesten dobbelthake.

Knuser selvtilliten

12903848_1717954535114148_1106170831_o_doc6p36lzhsgw6btqjk100.jpg

Vi vet hvem hun er på grunn av hennes fasade, og hennes fasade fremmer ikke ung helse. Det er den som knuser unges selvtillit i dag og forteller oss unge, at vi aldri er fine nok eller gode nok. Derfor burde ikke hun være en talsperson for ung helse.Sophie Elise er én av flere bloggere som jeg tror gjør at flere unge i dag sliter mer enn noen gang.

Vi lever i en tid hvor stadig flere unge går på antidepressiver. Her er det bare å legge sammen én pluss én.

Virkeligheten som rosabloggere presenterer for oss er så idyllisk at vi knekker sammen i det virkelige liv. Vi blir konstant fortalt at vi ikke er gode og fine nok.

Fisker unge velgere

tacdbb3a_doc6p36bz9ntoj1dw03v100.jpg

Hvis vi virkelig vil ta et grep og fremme ung helse tror jeg det er bedre å lære unge i dag at de trenger et filter, og at virkeligheten ikke er slik som den blir fremstilt i sosiale medier.

Det er en mulighet for at Jonas Gahr Støre ser på Sophie Elise og bloggen hennes som en mulighet til å fiske til seg unge velgere. I så fall er dette et desperat politisk stunt.

Ender vi opp med et system hvor politikere bruker rosabloggere til å tiltrekke seg den unge velgermassen når vi et politisk lavmål.


Følg Aftenposten Si ;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Les flere innlegg om bloggere:

Les også

Bloggere ler hele veien til banken. De kan takke tabloidavisene | Emma Bjerregaard Opheim (22)

Celina Stamper (20):

Si ;D har egen podkast!

Jente (14): Navelen min ser ut som en kanelbolle. Kan jeg operere den? Lege Mina Adampour og psykolog Aksel Inge Sinding svarer på dette og flere innsendte spørsmål fra ungdom.

Louisa Boulaziz (21)