Jeg har aldri sagt jeg er et offer | Martine Halvorsen

OPT_IMG_6479-c9upyRGwBt.jpg

Jeg jobber med meg selv hver eneste dag med å klare å gi faen.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Innlegget ble først publisert på Martine Halvorsens blogg.

Jeg våknet i dag og var tilsendt en artikkel jeg trykket meg inn på. En artikkel fra Si ;D i Aftenposten. Den handlet om meg og de andre jentene i «Sykt perfekt». Det var en artikkel jeg måtte tenkte litt over. En artikkel jeg ikke visste om jeg skulle le eller gråte over. En veldig bra artikkel. I artikkelen merkes det at forfatteren er kritisk, ekstremt kritisk.

Det står blant annet: «Du er ikke et offer fordi du føler du må sitte flere timer på sosiale medier å sammenligne deg selv med andre. Du er ikke et offer fordi du må droppe bestevenninnens bursdag til fordel for fotballtrening og kiropraktortime. Du er vel egentlig bare selvopptatt. Du ikke er et offer fordi du føler du må bruke flere timer på å sminke deg hver dag.»

La oss hvertfall gjøre én ting klart — jeg har aldri sagt at jeg er et offer. Jeg har aldri presentert meg selv som et offer. Jeg har derimot lagt frem livet mitt. Mine tanker og mine følelser.

Det er ikke bare oss

Det er klart man kan være kritisk til en som sitter timesvis foran et speil for å bli fornøyd med seg selv. Det er klart man kan stille spørsmål til en som sitter og sammenligner seg selv med andre på sosiale medier. Det er klart man kan stille spørsmål til en som prioriterer en karrière og en drøm fremfor bestevenninnen sin, klart det.

Men det er ikke bare oss, det er så ufattelig mange andre som også gjør dette. Og spørsmålet er kanskje ikke om det er selvopptatt, men om hvorfor man gjør dette? Hvorfor man kaster bort livet sitt på ting som dette? Er det ikke det som er det store spørsmålet?

Jeg mener det store spørsmålet er hvorfor vi barn og unge tilbringer timer etter timer på å oppnå idealet.

Jeg mener det store spørsmålet er hvorfor vi barn og unge tilbringer timer etter timer på å oppnå idealet.

Jeg jobber med meg selv, hver eneste dag, med å klare å gi faen. Jeg jobber så hardt. Jeg beundrer virkelig dere som klarer det. Men jeg klarer ikke gi faen når folk kommenterer hvor stygg jeg er, hvor håpløs jeg er og hvor selvopptatt jeg er.

Kanskje jeg burde lære meg å drikke øl?

Ung jente er ingen diagnose. Ung jente er slitsomt, utfordrende, lærerikt og spennende. Det er dette vi vil presentere. Angst er en diagnose, og hvorfor kommer angsten?

«Ikke alle unge jenter har «flink pike-syndrom». Ikke alle har en haug av kroppskomplekser. Og ikke alle unge jenter må tro de skal ha det.»

Jeg er en jente med flink plike-syndrom. Jeg har en haug av kroppskomplekser, og jeg gjør alt for å ikke ha det. Lillesøsteren min har ingen av delene, og jeg håper aldri hun vil få det. Men det er fordi hun kanskje vet hvordan det er å leve med en som en sykelig opptatt av dette. Og det er kanskje ikke det jeg er mest opptatt av, det jeg kanskje er mest opptatt av er denne suksessen og det å lykkes. Også er det vel kanskje samfunnet som definerer hva det er å lykkes.

Jeg er veldig enig i den siste setningen som står skrevet, nemlig at: «Ta ansvar for å gi faen. Jeg tror det gagner alle om flere bruker tiden sin på å være gode venner, drikke øl eller lære seg å lage «crème brûlée» i stedet for å stirre seg selv i speilet.«

Bare så du vet det, så jobber jeg med å gi faen, jeg prøver å være med venner, jeg liker ikke crème brûlée og kanskje jeg burde lære meg å drikke øl?

Les Adelina Trolle Andersens kommentar:

Les også

Sykt perfekt? Nei, bare sykt selvopptatt

Nicholas Wilkinson om kroppspress:

Les også

Reklamebransjens idealer dreper unge. Kroppskrisen kan bare løses politisk

Dette mener Per Fuggeli:

Les også

Jeg er forelsket i det vanlige mennesket. Derfor er jeg imot prestasjonskulturen

PS: Følg Si ;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid) og få med deg de viktigste ungdomsdebattene!