SiD

Det er forskjell på politikk og mennesker

  • Andrea Alexandra Näks
    Andrea Alexandra Näks
    17 år
Lørdag markerte nordmenn sin støtte for Ukraina utenfor Stortinget.

Mennesker i Russland ønsker ikke krig. Likevel blir de «straffet».

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Den pågående konflikten i Ukraina har rammet mange.

Det var forferdelig å høre om invasjonen, for jeg familie både i Russland og Ukraina. Det er de uskyldige innbyggerne som blir berørt av krigen, mens de mektige lederne flytter på brikkene.

Straffer russere

Krigen rammer ikke bare mennesker i Ukraina. Den rammer også russisktalende mennesker her i Norge.

Etter det russiske angrepet valgte leder i Vesterland Feriepark å takke nei til russiske gjester. Jeg mener dette er å straffe det russiske folket. Det kommer ikke til å være til hjelp for noen.

Det er ikke det russiske folkets feil at regimet tok avgjørelsen om å angripe Ukraina. Det russiske folket ønsker ikke krig. Det er en betydelig forskjell mellom mennesker og politikk, men noen mennesker ser ikke denne viktige nyansen.

Helt siden konflikten fikk oppmerksomhet i mediene, har jeg fått unødvendige og absurde kommentarer. Det mest vanlige spørsmålet jeg får, er: «Hvilken side er du på?»

Jeg mener dette er et helt unødvendig spørsmål å stille.

Jeg er blitt hetset på grunn av konflikten. Kun fordi jeg er russisk. Jeg har norsk statsborgerskap og er oppvokst i Norge. Jeg har bare et annet fødselssted og et annet morsmål.

Ikke deres feil

Kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen, har uttalt at NRK ikke ønsker at Russland deltar i Eurovision Song Contest. Skiforbundet vil ikke ha russiske utøvere ved norske renn. Norges idrettsforbund ønsker utestengelse av alle idrettsutøvere fra Russland og Hviterussland.

Jeg mener det ville være helt feil i gjøre.

Det er feil å straffe et helt folk for noe de ikke har gjort. Når ble politikk en del av Eurovision og idrett? Dette burde være konkurranser hvor landene ikke tenker på politikk.

Vi kan ikke straffe folket for noe regimet har gjort. Vi kan ikke straffe og sende spydige kommentarer til russisktalende mennesker.

Det som skjer i Ukraina, er ikke deres feil.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!

Les mer om

  1. Krigen i Ukraina