SiD

Kjære svigerforeldre: Gutten deres er den samme

  • Lars
Foreldrene til kjæresten min har det ikke lett med at han er homofil, skriver Lars.
Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

En lys vårdag i Oslo møtte jeg gutten i min liv. De siste ni månedene har vært fantastiske!

Da jeg fortalte foreldrene mine at jeg var homofil, begynte mamma å gråte og pappa ble stille. Etter noen samtaler og litt tid, ble gråt og stillhet snudd til smil og åpenhet. Pappa er fortsatt ærlig på at han synes det er litt rart, men begge er stolte av meg.

«At du er lykkelig, er det viktigste», sier de ofte.

Foreldrene til kjæresten min har det ikke like lett. Jeg vil gjerne vite hvem de er, men de virker uinteressert i å møte meg, og spør ei heller hvordan jeg har det. Det som virkelig sårer meg, er måten de behandler sønnen sin på.

En gutt som alltid står på for at alle rundt han skal ha det fint. Det sårer meg å se ham gråte. Hva har dere imot homofili?

Jeg bryr meg ikke om dere tror det er en sykdom eller om det er et valg sønnen deres selv tar. Det skal dere få lov til å tro! Det dere derimot ikke skal få lov til, er å være falske og overfladiske mot ham.

Sønnen deres er den samme som han var før, den eneste forskjellen er at han nå er lykkelig. Så her et tips fra meg: Neste gang dere tar opp telefonen eller møter ham, spør hvordan han har det. Jeg tror hele familien deres trenger en god samtale. Spørsmålet er enkelt: Er dere ikke glad i gutten deres?

Les også:

Les også

  1. Norske ungdommer forteller: Her er vår hjertesak <3

  2. Homokampen er ikke over!

  3. En forvridd virkelighet