SiD

Ikke gjør det enda vanskeligere å være ungdom

 • Anonym (17)

Man må ikke nødvendigvis være med på alt som skjer hele tiden, men det er hyggelig å bli husket på og det er hyggelig å bli inkludert, skriver anonym (17). Foto: freestocks/unsplash

Si ;D-innlegg: I det siste har jeg tenkt over hvor lite jeg føler meg som en del av den familien som tydeligvis hele videregående føler seg som en del av.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg har aldri blitt mobbet eller bevisst utestengt. Faktisk har jeg alltid følt at jeg har hatt en vennegjeng rundt meg, men i det siste har jeg tenkt over hvor lite jeg føler meg som en del av den familien som tydeligvis hele videregående føler seg som en del av. Det virker i hvert fall sånn utad.

Jeg er en av dem som bare ikke blir invitert på fest. Ikke fordi jeg ikke vil, og heller ikke fordi jeg er spesielt ukul (håper jeg), men simpelthen fordi det er blitt en vane ikke å invitere meg og min gjeng. Og fordi ingen snakker om det, fortsetter folk å ikke invitere oss. Men det er faktisk ikke greit, i hvert fall ikke når skolemiljøet lovprises så høyt av alle.

Det er hyggelig å bli inkludert

Det verste er at de som inviterer, tror at de ekskluderte ikke får vite noen ting, men det får de. Vi er ungdommer. Selvfølgelig får alle vite om den fete festen til helgen. Og det og ikke få være en del av den er alltid kjipt. Ikke fordi man nødvendigvis må være med på alt som skjer hele tiden, men fordi det er hyggelig å bli husket på og det er hyggelig å bli inkludert.

Jeg er en av dem som bare ikke blir invitert på fest

De som inviterer, kan selvfølgelig alltid skylde på plass, og i mange tilfeller er dette en gyldig grunn. Men når man senere sier ja til at noen andre får komme fordi de er hakket kulere, blir unnskyldningen bare teit.

Ta vare på hver enkelt

Det å være ungdom er ikke lett, men det betyr ikke at man skal gjøre det enda vanskeligere. Det er kjempeviktig å ta vare på hver enkelt, uansett hvor i klassehierarkiet personen er. La ikke fordommer og jakten på popularitet komme i veien for det.


Les flere innlegg om det å ikke bli sett:

Les også

Til utsiden. Hilsen innsiden, skriver jente (18).

Les også

Kjære deg som vil bli sett. Jeg ser deg!, skriver Kristin Stotesbury (22).

Les også

Det gjør sabla vondt å se dem som ikke blir sett, skriver jente (18).


Hør Aftenpodden Si ;D: - Jeg er ensom og trenger en venn

Martine Halvorsen (18) er kjent fra TV-programmene Sykt perfekt og Top Model og er en profilert blogger. Derfor var det overraskende for mange da hun skrev om ensomheten sin i Aftenposten.

I denne podkasten forteller hun om hvordan det gikk etter at innlegget sto på trykk. Med oss er også psykolog Aksel Inge Sinding.

 • Hør gratis med ett klikk her:

Les mer om

 1. Ungdom
 2. Mobbing
 3. Ensomhet

Flere artikler

 1. SID
  Publisert:

  Jeg er russ, men har ingen å være russ med

 2. SID
  Publisert:

  «Du har jo så mange venner. Vi trodde du hadde andre planer på halloween!»

 3. SID
  Publisert:

  Vi kan ikke alltid skylde på dem som ikke inviterer | Torunn Strand Bølviken

 4. SID
  Publisert:

  Jeg ønsker meg en venn | Martine Halvorsen

 5. A-MAGASINET
  Publisert:

  Alle tre har valgt å snakke høyt om ensomheten. Har det hjulpet?

 6. SID
  Publisert:

  Ensomheten har gjort meg til en jeg ikke kjenner igjen