SiD

Ikke gå i skisporene

Si ;D-Innlegg: Dere er i veien og ødelegger skisporene totalt

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Hvis vi unge skal bli like gode som dagens helter, kan vi ikke ha nedtråkkede skiløyper, skriver Irritert skiløper (13).

Jeg er en jente på 13 år som går aktivt på ski. På skitreningene går vi i Holmenkollen og fra Frognerseteren. I tillegg går jeg mye på ski i marka i helgene.

Løypene er kjempefine og jeg elsker å gå på ski, men det er en ting som gjør meg veldig provosert. Det er når folk går turer til fots i skisporene. Ikke bare er de i veien for oss som går på ski, men de ødelegger skisporene totalt. Når de går midt i sporet lager de hull og groper. Etter hvert når det blir kaldt, blir disse harde og veldig ubehagelige å gå på.

Disse løypene er de eneste stedene vi skiløpere faktisk kan gå i. I tillegg har vi bare én sesong hvor vi kan gå skiturer, i motsetning til turgåerne som kan gå på beina året rundt.

De menneskene som velger å gå på beina, kan gå på veien eller en av de mange turløypene som er for folk som går. Det rareste er at når vi skiløpere sier ifra til de gående, blir de rimelig sure og fornærmet, og det har de ingengrunn til å bli.

Ski er Norges nasjonalidrett, og hvis vi ungdommer skal kunne bli like gode som nåtidens helter, kan vi ikke ha ødelagte og nedtråkkede løyper.


Vil du lese mer om ungdom og idrett?

Les også

Hardt arbeid slår talent, hvis talentet ikke jobber hardt nok. Samtidig er det helt lov å bare ha det gøy| Martine Halvorsen (18)

Jon Hodnemyr (20):

Les også

Jeg griner, jeg er redd og jeg er følsom. Jeg var Tippeliga-spiller, men orket ikke mer

Solveig Hernandez Vråle (16):

Les også

«Det er et stort utstyrspress i barneidretten»

Hver uke kommer Si ;D med en podcast. Denne uken er temaet mobbing.

Der kan du blant annet møte Victoria Grøtting (18) og Henriette Oudmayer Simensen (16) fra Sykt Perfekt., som begge er blitt mobbet. Grøttings oppgjør med mobberne er blitt delt av nærmere 25 000 på Facebook. Hva skjedde etterpå?

Du kan abonnere på podcasten i iTunes, søke på Si ;D i din podcast-app eller høre den med ett klikk her:

Irritert Skiløper (13)