SiD

Ungdommen nå til dags: «Mennesker som gjør alt for å unngå bompenger, er interessante»

 • Si ;D-redaksjonen
  Si ;D-redaksjonen

Foto: Privat

Syv ungdommer svarer: Dette engasjerer oss mest akkurat nå.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Natalie Nilsen (19) interesserer seg for alle meningene omkring bomring. Foto: Privat

Ronja Marie Gulbrandsen (21). Foto: Privat

Dette er de syv ungdommene som har vært på trykk i Si ;D-spalten «Ungdommen nå til dags» den siste uken.

Spalten er å finne på sistesiden av del 2 av papiravisen hver dag.

Er du under 21 år og har lyst til å bli med i spalten?s

Send inn navn, alder, bosted og hva som engasjerer deg på e-post til sid@aftenposten.no


Navn: Renate Leth-Olsen

Alder: 20

Bosted: Oslo

Renate Leth-Olsen Foto: Privat

Hva engasjerer deg for tiden?

– Politisk korrekt folkeskikk. Mange legger mye komplisert i uttrykket «politisk korrekt», men det jeg foreslår er enkelt og greit å omdøpe det om til det gode, gamle uttrykket «folkeskikk». En enkel vei til politisk korrekthet er bare å droppe og være frekk. For eksempel: Isak sa noe frekt om psykiske lidelser til en lidende Even og satte kjærligheten på spill. Alt dramaet kunne vært unngått hvis han bare tenkte litt over det han sa. Bruk folkeskikk og fokuser på kjærligheten, folkens


Navn: Thomas Valentin Ingrud

Alder: 20

Bosted: Bærums Verk

Thomas Valentin Ingrud Foto: Privat

Hva engasjerer deg for tiden?

– Det som engasjerer meg, er utdannelse og arbeidslivet. Jeg har selv ingen utdannelse og vil heller jobbe meg oppover istedenfor å bli dratt igjennom en maskin som spytter ut folk med gjeld og arbeidsledighet. Det som motiverer meg, er mennesker som kan se en person som mer enn personalia og utdanning, og ser en helt unik skapning som kan gjøre utrolige ting for en arbeidsplass og andre mennesker. På fritiden engasjerer jeg meg for dataspill og flere nettsamfunn, samt at jeg driver en blogg hvor jeg ventilerer frustrasjon over daglig idioti.

Alt i alt blir jeg motivert og engasjert av andre som «har klart det». Mennesker som ikke nødvendigvis er rike, men som klarer å være lykkelige og leve gode, lykkelige liv som påvirker andre som meg positivt. ​


Navn: Thilde Voje

Alder: 18

Bosted: Oslo

Thilde Voje Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Hva engasjerer deg for tiden?

– Det er mye skole nå for tiden, men jeg vil ikke si at jeg engasjerer meg så sykt for det. Det er liksom skole og venner. Jeg vet ikke om reise er noe man engasjerer seg for, men jeg liker det veldig godt.

Hva er det som gjør at du trekker frem reising?

– Det er fordi jeg synes det er veldig interessant å se nye steder og skaffe meg relasjoner litt rundt omkring i verden. Å reise er gøy og noe utenom det vanlige. Man får sett litt mer enn det A4-Norge som vi ser hele tiden ellers.


Navn: Ronja Marie Gulbrandsen

Alder: 21

Bosted: Oslo

Ronja Marie Gulbrandsen Foto: Privat

Hva engasjerer deg for tiden?

– Ulvedebatten som pågår, har virkelig gått innpå meg. Mennesker er gode på å kvitte seg med dyreartene som skaper problemer for oss. Les litt historie, og se at i det lange løp er det sjelden en god idé å tulle med den naturlige floraen og faunaen. Ulven har en plass i norsk natur, så ikke skyt den.


Navn: Simen Hunding Strømme

Alder: 21

Bosted: Oslo

Simen Hunding Strømme Foto: Privat

Hva engasjerer deg for tiden?

– Vinyler og LP-plater er veldig gøy. Jeg føler at i motsetning til å høre på musikk digitalt, som på en måte blir bakgrunnsmusikk, blir det å høre på vinyl som en aktivitet. Man setter seg ned, åpner en flaske vin eller noe pils og hører på plata gjennom. Så snur du den rundt og hører på mer. Det blir en sosial greie i seg selv. Og så blir det en så fin lyd også. Det blir en analog, flott, god lyd med masse diskant og masse fin bass.


Navn: Natalie Nilsen

Alder: 19

Bosted: Skien

Natalie Nilsen Foto: Privat

Hva engasjerer deg om dagen?

– De nye bommene og hvordan folk reagerer på dem. Noen reagerer positivt. De mener hensikten er bra, og de lar seg ikke irritere av dem. Andre reagerer negativt og gjør alt for å unngå bommene og de 15 kronene det koster. Disse menneskene interesserer meg. De kjører ofte omveier for å slippe bommene, men det mange glemmer, er at når du kjører en omvei for å slippe å betale, kommer du uansett til å bruke 15 kroner på å kjøre omveien. Jeg tror mange av dem som kjører en omvei, gjør det av prinsipp. Du har også de som kjører ulovlig for å slippe bommene. Jeg har sett flere som kjører over broer som er til for gående for å slippe en bom. Det er helt sykt at mange går så langt at de kjører på gangfelt eller veier som er til for gående, for ikke å betale 15 kroner.

Er det verdt å kjøre på en bro som er til for gående, og risikere å skade noen eller få en bot bare for å slippe 15 kroner? Tenk før du handler.


Navn: Linnea Grönquist

Alder: 18

Bosted: Oslo

Linnea Grönquist Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Hva engasjerer deg for tiden?

– Sånn i hverdagen? Sport. Jeg spiller bandy og synes det er veldig morsomt. Det er noe jeg har lyst til å bli bedre i. Det er en lagsport, så du blir bedre sammen med vennene dine, og mange av vennene mine er på laget mitt.

Hva er det med innebandy …

– Det er utebandy. På is.

På is? Jøss, fortell mer!

– Det er en veldig morsom lagsport. Det er en av de raskeste i verden. Det er en veldig liten sport, men det er utrolig morsomt. Det er veldig gøy å spille og det er mye fart og spenning.

Hvis man er veldig ignorant: Er det som ishockey med ball?

– Ja, ja, ok da, men banen er stor. Like stor som en fotballbane.


Hør Aftenpodden Si ;D: Vi går gjennom ungdomstiden i tidslinje!

Og det på knappe 20 minutter!

 • Mensen
 • Første sædutløsning
 • Stemmeskifte
 • «Hate mamma»-perioden
 • Kroppshår
 • Skjegg/pusehår
 • Høyde
 • Større pupper/hofter
 • Sexdebut
 • Alkoholdebut
 • Hjelp! Hva skal jeg gjøre med livet mitt?

Hør med ett klikk her:

Les mer om

 1. Ungdommen nå til dags
 2. Ungdom