«Det gamle testamentet gjelder ikke»

Fordi Jesus ble født, døde og oppsto, ble mye i Det gamle testamente satt strek over, skriver Kristen gutt (15).

Kristen gutt (15) har fått mye kritikk for innlegget sitt, der han sier at det er synd å være kristen og homofil. Her svarer han på kritikken.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Innlegget mitt om at Bibelen er imot homofili, og at det er galt av en kristen å leve som homofil, har fått mye kritikk etter at det stod på trykk i Si ;D lørdag 14. mars.

Jesus forandret alt

I innlegget sitt skrev Godtemums (21) at det står at man ikke skal spise skalldyr, ikke bruke klær med blandede stoffer, man kan drepe hekser, steine tenåringer og knuse spedbarn mot steinvegger.

Mye av dette er derimot fra Det gamle testamente. Mange av tingene der gjelder ikke på grunn av at Jesus ble født, døde og oppstod — og dermed slo strek over mye av det som står i Detgamle testamente.

Det gamle testamentet var det jødene trodde på, og gjaldt derfor ikke etter at Jesus innstiftet kristendommen. Det burde du, kjære beleste Godtemums, vite.

En annen ting som er lurt å gjøre når man skriver innlegg, Godtemums, er å skrive sant. Du skriver at Bibelen sier at det å se på en kvinne er utroskap. Det er feil.

Bibelen sier at det er synd å se på en kvinne for å begjære henne, ikke bare det at man ser på henne. Og ja, jeg er helt enig med Bibelen her.

Det er faktisk synd å se på en kvinne for å begjære henne, og å skille seg og deretter gifte seg på nytt.

Du synes kanskje det er umoderne og trangsynt, men da får det bare være det, da.

Bibelen er helt klar

Godtemums refererer også til 1. Tim 2:11-12, der det står at en kvinne ikke skal ha autoritet. Dette står i Det nye testamente, men vi må huske at dette var skrevet i en annen tid, og derfor passer det ikke helt inn i 2015.

Alt i Bibelen må ikke tas like bokstavelig, og ikke gjelde i like stor grad.

Når det gjelder homofili, er dette noe Bibelen er helt klar på.

Nå husker ikke jeg akkurat hvor det står, men det står i Bibelen klart og tydelig at det skal være mann og kvinne, ikke kvinne ogkvinne og heller ikke mann og mann.

Det er skrevet flere steder, og det er noe Bibelen er veldig tydelig og klar på.

Neste gang du har planer om å skrive et innlegg der du refererer til Bibelen, er det lurt at du først gjør litt research og dobbeltsjekker litt på forhånd.

Kos deg med rekene. Ha en fin dag!

Følg Aftenposten Si ;D påFacebookogTwitter