SiD

Skal fornærmelse av religioner kalles ytringsfrihet?

  • Ayeesha Fakhir (16)
    Ayeesha Fakhir (16)
Onsdag 21. oktober lyste rådhuset i Marseille opp for å markere drapet på den franske læreren Samuel Paty.

Det handler om respekt.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

20. oktober skrev Venstre-leder Guri Melby et leserinnlegg i Aftenposten om at lærere står fritt til å vise Muhammed-karikaturer i timene om man synes det er relevant. Hun mener dette er en del av ytringsfriheten.

Selv om vi har ytringsfrihet, og dermed rett til å si, mene og vise karikaturer av det vi ønsker, betyr ikke dette at man bør gjøre det. Hvor går egentlig grensen?

Unødvendig

Hvis vi som er muslimer, mener og tror at det ikke er greit å tegne karikaturer av hellige personer i vår religion, synes jeg at dette skal respekteres.

Det er ikke nødvendig for en lærer å vise Muhammed-karikaturer i en klassetime. Lærerne bør prioritere å bruke mer tid på annet fagstoff. Det er tross alt ikke nødvendigvis bilder og karikaturer som er det viktigste i undervisningen.

Det er ikke første gangen noen har gått over streken. Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) har tidligere brent Koranen. Dette var definitivt også å gå over streken.

Respektere hverandre

Ifølge rasismeparagrafen i Norge kan man straffes med fengsel for hatefulle ytringer og handlinger mot noen på grunn av deres religion. Jeg synes denne organisasjonen burde blitt straffet for sine handlinger.

Ayeesha Fakhir (16)

Å respektere andre uavhengig av deres hudfarge, etnisitet og tro er grunnleggende folkeskikk. Derfor oppfordrer jeg deg til å tenke før du utfører handlinger som kan påvirke andre negativt.

La oss vise respekt for hverandres religioner.


Sjekk ut hvordan du kan vinne 5000 kroner:

Les også

Konkurranse: Hva har gått bra i 2020?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Religion
  2. Ytringsfrihet