SiD

Farhads familie ble splittet av norske myndigheter

Farhad Mansouri ble sendt til Afghanistan, et turbulent land hvor ingen er trygge og det knapt finnes jobber. Han har hverken tilgang til skole, venner eller familien sin.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Justisminister Anders Anundsen forsøker å få sendt ut så mange afghanere som overhodet mulig. Vi sender ikke ut tall, vi sender ut mennesker. Da er det vel på tide at vi behandler dem som det også.

Pamir Ehsas (20).

Som leder av organisasjonen Brighter Tomorrow, som jobber for afghanske barns rettigheter, henvender mange seg til meg om mennesker de kjenner som lever under fryktelige forhold på grunn av vedtakene til justisministeren. Barn som ikke får gå på skole, ungdommer som har mistet alt, familier i dyp fattigdom og sorg.En av disse ungdommene er Farhad fra Aftenposten-serien "Fra ungdommen". Farhad fortalte i november at han levde under konstant frykt for at politiet skulle komme stormende inn og frata ham alt.

Og det var akkurat det de gjorde.

Praksisen splitter familier

Familien hans ble sendt til Iran mens Farhad var på vei hjem fra skolen. Selv ble han sendt til Kabul. En av søstrene bor fortsatt i Norge.

Vedtaket her i Norge splittet opp en hel familie. Vi tok ikke bare fra dem økonomisk og politisk trygghet, vi tok dem fra hverandre også.

Farhad ble sendt til et turbulent land hvor ingen er trygge og det knapt finnes jobber. Utdanningstilbudene er få, og dessverre har ikke alle barn tilgang eller mulighet til skolegang.

Forholdene Farhad lever under er ekstreme. Han er i konstant frykt for å bli sendt ut på nytt fordi avslaget hans i Norge er gjeldende for alle andre land. Han har hverken tilgang til skole, venner eller familien sin.

Afghanske myndigheter bønnfaller Norge

Farhad ønsker ikke å leve under disse omstendighetene. Han er blitt presset til det av en hensynsløs politikk ført av Norge. En politikk som ikke forstår realiteten i Afghanistan. En politikk som knuser barns og familiers liv.

Uheldigvis er eksemplene sørgelig mange takket være politikken som føres i dag.

Det er ekstremt at afghanske myndigheter sender flyktningene tilbake til Norge fordi de rett og slett ikke kan ta vare på dem. De bønnfaller vår egen regjering om å ta hensyn til forholdene i Afghanistan.

Vi sender ikke ut tall, vi sender ut mennesker. Da er det vel på tide at vi behandler dem som det også.

Hent dem tilbake, og legg om politikken

Kjære justisminister, jeg vil at du skal vite at disse barna ikke sover godt om nettene. De er omringet av krig, vold og elendighet. Jeg håper du henter dem tilbake og at Regjeringen legger om politikken sin.

Hvis ikke for politikkens skyld, gjør det for samvittighetens skyld. Jeg ikke ønsker flere eksempler som Farhad.

Følg Aftenposten Si;D påFacebookogTwitter

Les også

  1. Vi savner deg, Farhad!

  2. Norsk samferdselspolitikk er dobbeltmoralsk

  3. Russetiden er blitt en millionbusiness - og vi går i fella alle sammen

Pamir Ehsas (20)